Sigma Technology nyetablerar i Umeå och startar ett bolag i norra Sverige

Pressmeddelande

Sigma Technology nyetablerar i Umeå och startar ett bolag i norra Sverige

2022-10-31 Sigma

Sigma Technology North Solutions, det senaste tillskottet till Sigma Technology Group, startar verksamhet Umeå, en av de största städerna i norra Sverige. Vlora Ramadani kommer att leda företaget och fokusera på att tillhandahålla kompetens och lösningar i toppklass inom digitalisering och IT.

Umeå är en av Sveriges innovativa städer tillsammans med Göteborg, Kiruna, Lund, Borås och Stockholm. Denna region är känd för sin IT- och tillverkningsindustri, och universitetet som är norra Sveriges flaggskepp för högre utbildning. Dessutom var Umeå den första staden i Sverige som fick tillgång till 5G. Stadens innovativa och kreativa anda lockade flera stora aktörer som Volvo Lastvagnar, Ålö AB, Komatsu Forest och SCA att etablera sin närvaro och växa här. Det är därför det har blivit en självklar plats för Sigma Technology Group att fortsätta sin expansionsresa i Sverige.

Under det senaste året har vi sett en ökad efterfråga för digitaliserings- och elektrifieringstjänster bland kunderna. För att möta behovet har vi startat tio företag i Sveriges stora technav för att leverera olika digitaliseringslösningar till våra kunder och skapa 700 nya arbetstillfällen inom de kommande tre åren. Umeås tillväxthistoria, universitetsarv och strategiska geografiska läge med väletablerad kommunikation gör det till en perfekt plats att rota sig i, säger Carl Vikingsson, VD på Sigma Technology Group.

Vlora Ramadani har tidigare erfarenhet av att arbeta i ledande befattningar inom bygg- och IT-branschen med den senaste rollen som partner och CMO på Kvix, en streamingplattform för hälsoträning och aktivitet.

Jag ser fram emot en spännande resa som Sigma Technology North Solutions ger sig ut på. Sigmas vision ”Expect a Better Tomorrow” resonerar starkt med mina värderingar. Jag ska bygga ett team av fantastiska individer som brinner för mjukvaruutveckling, bygga företag från start och leverera värde i uppdragen. Vårt mål är att skapa en arbetsplats där människor är i fokus, känner sig trygga och respekterade, säger Vlora.

Sigma Technology North Solutions kommer att ha sitt nya kontor på Rådhusesplanaden 2C i Umeå. Teamet söker just nu efter mjukvaruutvecklare med erfarenhet av Java eller .NET.

Mitt mål är att anställa 15 utvecklare i slutet av 2023. Om tre år blir vi ett team på 50 experter i Umeå och norra Sverige, tillägger Vlora.


För mer information, kontakta

Vlora Ramadani, President at Sigma Technology North Solutions, vlora.ramadani@sigmatechnology.com

Nataly Lamkén, Chief Communication Officer på Sigma Technology Group nataly.lamken@sigmatechnology.se

Om Sigma Technology Group

Sigma Technology Group, som är en del av Sigma Group, är ett privatägt globalt teknikkonsultföretag som finns i Sverige, Ungern, Kina, Norge och Ukraina. Globalt levererar vi till Europa, USA och Kina.

Sigma Technology Group erbjuder banbrytande expertkompetens inom mjukvaruutveckling, produktinformation, design- och utveckling av inbyggda system, utveckling- och administration av IT-infrastruktur, samt digitala lösningar med expertkonsulter, offshore-leveranser och utvecklingsteam.

Besök sigmatechnology.com för en komplett beskrivning.

Sigma ägs av Danir AB och har mer än 5 000 anställda samt ett stort nätverk av samarbetspartners i 13 länder.

About Expect a Better Tomorrow

Sigma Technology deltar regelbundet i aktiviteter som bidrar till en hållbar framtid, och stödjer innovation och utveckling genom utbildning. Vi fokuserar vårt hållbarhetsarbete på flera områden, utifrån betydelsen av ekonomiska, miljömässiga och sociala effekter samt inflytande på verksamheten. Dessa områden är Superior Employment, Superior Supplier Value, Community Development, samarbete med universitet, jämställdhet och mångfald, samt affärsetik och transparens.

Läs mer om Sigma Technologys hållbarhetsarbete på Sustainability – Sigma Technology