Dream Big – Bröstcancer-scannaren kammade hem miljonen

Pressmeddelande

Dream Big – Bröstcancer-scannaren kammade hem miljonen

2021-11-30 Nexer

Vinnaren av innovationstävlingen Dream Big heter Thermaiscan! Närmare 170 tävlingsbidrag hade kommit in – glädjande var också att 40% av bidragen kom från kvinnliga entreprenörer. Fyra finalister valdes ut och fick pitcha sina idéer för juryn. Det var stor bredd bland finalisterna, vars innovationer handlade om allt från rekrytering genom AI och Machine Learning till batteriutveckling och medicinsk utrustning för att upptäcka eller operera tumörer. I torsdags korades alltså segraren Thermaiscan, som fick motta priset på 1 miljon kronor.

Arby Leonian från Thermaiscan blev både överväldigad och lycklig:

– Det är helt otroligt! Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det här kommer att hjälpa oss så mycket och i förlängningen rädda liv.

Juryns motivering
”Genom att kombinera rätt människor och färdigheter har det vinnande teamet skapat en smart lösning som övervinner såväl geografiska som samhälleliga hinder och utbildningsbarriärer för att minska mänskligt lidande och öka livskvaliteten. Lösningen är innovativ, skalbar och kostnadseffektiv, och innebär ett paradigmskifte inom global hälsovård.”

Thermaiscan kan möjliggöra tidig upptäckt av bröstcancer med banbrytande teknik genom att kombinera värmeteknik, AI och en smartphone. Ett säkert, kostnadseffektivt och icke-invasivt verktyg som kan rädda liv över hela världen.

– Vi är oerhört stolta och glada över alla otroligt innovativa och professionella finalister och är säkra på att alla kommer ha stor betydelse inom sina respektive områden framöver, säger Lars Kry, CEO på Nexer Group tillika ordförande i juryn för Dream Big.

Övriga finalister:
Compular kan med hjälp av en innovativ analysmjukvara hjälpa industrin att skapa bättre och mer hållbara batterier och därmed möjliggöra övergången till ett mer hållbart samhälle.

Navari har en mjukvarulösning som förenklar navigering under operation och ökar precisionen vid borttagning av cancertumörer. En innovation som kan förbättra livssituationen för personer som diagnostiserats med levercancer.

Swiftly är en AI-plattform som använder Machine Learning för att automatisera sök- och ansökningsprocessen med syfte att hitta ett passande jobb. Målet är att koppla ihop rekryterare och arbetssökande i ett neutralt, självförsörjande ekosystem utan att avslöja någon personlig information innan intervjun.

Om Dream Big Nexer Innovation Race
Dream Big är en global och jämställd innovationstävling. Tävlingen riktar sig till entreprenörer med ambition att ta fram och lansera en ny tjänst eller produkt inom tech samt att stärka entreprenörer och goda affärsidéer. Men även att adressera den ojämlikhet som råder i näringslivet där endast en liten andel av kapitalet går till kvinnliga entreprenörer.

Årets jury
Lena Apler, entreprenör och grundare av Collector Bank
Viktor Frisk, mediaspecialist och grundare av Reach Media
Malin Frithiofsson, programchef Start up Norway, Ordförande Women in Tech – Göteborg
Erik Jivmark, VD Volvo Car Mobility
Johan Magnusson, Professor Göteborgs Universitet
Tuva Palm, Digitaliseringsexpert och affärsängel
Binette Seck, CSR och Academy Lead vid Space
Lars Kry, VD Nexer Group

Läs mer om Dream Big
https://nexergroup.com/dreambig/sv/

För mer information
Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef Nexer Group
beatrice.silow@nexergroup.com
+46 703 79 1506