Ett steg i taget – men först en nedsläckt timme

Nyhet

Ett steg i taget – men först en nedsläckt timme

2020-03-19 Sigma

Sen 2007 har vi släckt alla lampor i en timme, sista lördagen i mars. WWF grundade en enkel symbolisk handling för klimatet – Earth Hour. Detta initiativ har idag blivit en av världens största klimatmanifestationer med miljontals deltagare över hela världen. Hus efter hus släcker ner för att påvisa vår klimatkris och detta år även uppmärksamma vår biologiska mångfald som är hotad.

I år infaller Earth Hour 28/3 och självklart är vi på Sigma IT även med i år. En bättre morgondag är viktig för oss och därför är vi också med i Earth Hour Challenge, där du kan utmana dig själv, vänner och kollegor. Det är ett roligt och lärorikt sätt att skapa medvetenhet om våra klimatavtryck och de små och stora åtgärderna vi kan göra för att hjälpa till. Dock vill vi inte bara utmana oss själva här och nu, utan vi vill göra det året runt. För om vi ska ha en möjlighet att nå Parisavtalet, och inte höja klimattemperaturen med mer än 1,5 grader, så behöver vi alla ta ställning och agera. Vi på Sigma IT kommer att ta vår del av ansvaret och släcka ner alla kontor under Earth Hour. Vi är dessutom en stolt sponsor till Haveriet, initiativet för 2020 för att skapa en bättre morgondag. Ingen kan göra allt men alla kan bidra på sitt sätt.

Läs mer om Haveriet.

Läs mer om Earth Hour.

För att veta mer om Sigma IT:s initiativ, kontakta gärna Beatrice Silow på beatrice.silow@sigma.se eller 0703-79 15 06.