Sigma + Ericsson = lyckat långvarigt samarbete

Nyhet

Sigma + Ericsson = lyckat långvarigt samarbete

2018-06-26 Sigma

Sigma IT Consulting och Ericsson har en lång tradition av samarbeten i team. 2013 startade ett partnerskap med teamleveranser som en del av Ericssons utvecklingsprojekt. Samarbetet är nu inne på fem framgångsrika år – och har sikte på att sätta Ericsson tydligt på kartan inom 5G.

När samarbetet med teamleveranser startade 2013 var det tolv konsulter i två team från Sigma. Idag har samarbetet vuxit till 9 team och 70 Sigma-konsulter. Ett stort antal systemutvecklare jobbar i agila crossfunktionella team för att utveckla mjukvara till radiobasstationer – helt integrerat med övriga team i Ericssons verksamhet.

­– Resan som vi gjort under de här fem åren är fantastisk. Vi har hittat ett samarbete där vi på Sigma kan bidra med både den bredd och spetskompetens som Ericsson behöver, berättar Linda Henriksson, Business Unit Manager R&D, Sigma IT Consulting.

Kompletta team som förstärker Ericssons kapacitet

Samarbetet kräver djup kunskap inom R&D. Teamen utför kravhantering, design, utveckling, test och dokumentation för en komplex mjukvara i en komplex miljö. Sigmas högpresterande teams arbetar inom områden som utveckling av nya features för produkten, utveckling av leveransmiljön för continuous integration samt kvalitetsförbättring av mjukvaran. Sigma levererar samtliga funktioner från utvecklare till scrum masters och produktägare.

– Det här nära samarbetet är oerhört värdefullt för oss, säger Stefan Lekebo, Linjechef på Ericsson. Teamen från Sigma levererar helt integrerat med våra egna team, vilket tillsammans ger oss en fantastisk kapacitet. Vi får tillgång till precis den kompetens vi behöver för att nå framgångar inom bland annat 5G-området.

Vill du veta mer om Sigmas teamleveranser till Ericsson? Kontakta Linda Henriksson, Business Unit Manager R&D, Sigma IT Consulting, linda.henriksson@sigma.se

För mer information

Linda Henriksson
Business Unit Manager R&D, Sigma IT Consulting
linda.henriksson@sigma.se
+46 766 48 8763

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506