Sigma lanserar en ny innovationstävling för mellanstadiet

Pressmeddelande

Sigma lanserar en ny innovationstävling för mellanstadiet

2024-05-15 Sigma

Det sjunkande teknikintresset bland barn och unga är en nedåtgående trend som behöver vända. Det har Sigma tagit fasta på och lanserar nu Experts of Tomorrow Innovation Race. En innovationstävling för hela Sveriges mellanstadieelever, som ska inspirera till att hitta glädjen och lekfullheten i teknik och innovationer.

Teknikintresset sjunker drastiskt bland unga och det råder brist på teknisk kompetens och ingenjörer. En brist som, om vi inte gör något åt det, kommer finnas även i framtiden. Därför lanserar Sigma nu Experts of Tomorrow Innovation Race. En spännande och utmanande tävling för alla mellanstadieklasser i hela Sverige. För det är just i mellanstadiet som vi kan se att barnens teknikintresse fortfarande är högt, för att sedan börja sjunka i högstadiet. Experts of Tomorrow Innovation Race vill därför fånga upp intresset som fortfarande spirar och inspirera fler unga att fortsätta med en teknisk utbildning. Så att vi redan nu kan börja bygga framtidens lag med experter och problemlösare.

I årets Innovation Race ska de deltagande klasserna skapa något som kan göra staden och vardagen de lever i roligare, bättre, säkrare och/eller enklare. Det kan vara en pryl, en app, en väg eller kanske rent av en byggnad av något slag.

De tio bästa idéerna nomineras och får bevis på sin kreativitet och att de är Experts of Tomorrow. Vid den direktsända finalen presenterar juryn, ledd av Magnus Göransson, känd från TV4s LEGO Masters, det bästa och mest innovativa bidraget. Vinnande klass får ett stort pris till skolan och ett personligt pris till alla innovatörerna. Tävlingsperioden börjar den 1/9 2024 och anmälan är öppen nu!

Läs mer om tävlingen här sigma.se/innovation-race

För mer information, kontakta:

marknad@sigma.se