Sigma Technology förstärker sin närvaro inom norsk IT

Pressmeddelande

Sigma Technology förstärker sin närvaro inom norsk IT

2024-02-13 Sigma

Sigma Technology Group expanderar ytterligare och meddelar om sitt nya dotterbolag Sigma Technology Elevate, beläget i Oslo. Företaget specialiserar sig i en omfattande svit med IT- och infrastrukturtjänster som är mycket eftertraktade av lokala teknikdrivna företag. Egil Svindal Fernando kommer att ta ledningen som VD.

Sigma Technology Group, ett av de största IT-konsultbolag i Sverige, meddelade att de lanserar ett nytt bolag som kommer att utöka företagets möjlighet att erbjuda konsult- och IT-tjänster till den norska offentliga sektorn, privata organisationer, Fortune 500-företag och innovativa startups. Sigma Technology Group har utsetts bland Sveriges mest välskötta företag av Nasdaq och Deloitte för över fem år i rad och är även framröstat till ett av Sveriges bästa arbetsgivare av Universum med unik position bland topp fem bästa arbetsgivare de senaste sju åren.

Carl Vikingsson, VD på Sigma Technology Group, kommenterar:

Norges tekniska landskap presenterar en intressant miljö för Sigma och vårt uppdrag för en accelererad digitalisering. Med en befolkning som lätt omfamnar teknik, statligt stöd för innovation och en blomstrande digital infrastruktur, fungerar Norge som en perfekt hubb för Sigma Technology Groups tillväxt. Vårt engagemang att leverera banbrytande lösningar överensstämmer med Norges vision för en accelererad digitalisering och hållbar innovation. Vi ser fram emot att bidra till detta spännande tekniska landskap samtidigt som vi fortsätter att erbjuda utmärkta IT-tjänster.

Sigma Technology Elevate är ett nytt bolag som verkar i Oslo under ledningen av Egil Svindal Fernando. Egil har över 9 års erfarenhet inom IT-branschen, med olika roller från ledning till försäljning och affärsutveckling hos företag som Oracle i London och ATEA.

Bolaget erbjuder en rad tjänster som säkerhet, nätverksarkitektur, molnutveckling, dataanalys, ERP/CRM, AI, No code/low code, drift och hybridmiljöer och utveckling av informationsteknologi. Nytt spännande område för Sigma blir också sälj och förvaltning av licenser och managed services.

Egil Svindal Fernando kommenterar:

Jag är stolt över att leda Sigma Technology Elevate in i detta spännande nya kapitel. Vårt uppdrag är kristallklart: att störa industrinormer och tillhandahålla ett betydande och mätbart värde till våra kunder. Vi är inte bara konsulter; vi är partners inom innovation. Med vår entreprenörsanda och framåtriktade tänkesätt är mitt team redo att ta sig an jättarna i branschen och tillhandahålla högt efterfrågade lösningar som kommer att omdefiniera verksamheten.

Egil tillägger:

– Vi förstår att leverans i tid och med exceptionell kvalitet är avgörande för att hjälpa våra kunder gå före konkurrenterna. Det är därför flexibilitet och avancerad erfarenhet är kärnan i vårt tillvägagångsätt. IT är ett väldigt komplext område och en heltäckande leverans kommer vara viktig i framtiden.

För mer information kontakta:

Egil Svindal Fernando, President på Sigma Technology Elevate, egil.fernando@sigmatechnology.com

OM SIGMA TECHNOLOGY GROUP

Sigma Technology Group, en del av Sigmagruppen, är ett privatägt globalt teknikkonsultbolag med verksamheter runt om i Sverige samt Ungern, Norge, Tyskland, Kina och Ukraina och global leverans till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group har kompetens och kapacitet inom mjukvaruutveckling, produktinformation, inbyggda system, digitala lösningar och IT-infrastruktur och erbjuder spetskompetens i form av expertkonsulter, offshore-leverans och utvecklingsteam.

För mer information, besök sigmatechnology.com.  

Sigma ägs av Danir AB och har ca 5,000 anställda och ett partnernätverk i 13 länder.