Staffan Strand blir ny divisionschef på Nexer

Pressmeddelande

Staffan Strand blir ny divisionschef på Nexer

2024-01-29 Nexer

Nexer Group har nyligen rekryterat Staffan Strand som divisionschef till en av sina fyra globala affärsdivisioner. Staffan har lång erfarenhet inom IT/Tech och konsultbranschen och kommer närmast från rollen som divisionschef för IT Nordics på ALTEN.

I sin roll som divisionschef kommer Staffan att ha ansvar för divisionen Core som består av över 1100 medarbetare och erbjuder en bred bas av tjänster och expertområden inom systemutveckling, projektledning och strategi- och managementtjänster. Geografiskt är den största delen av verksamheten i Sverige, men den finns även representerad i Tyskland, Polen, Indien, Tjeckien och Colombia. Kunderna är globala inom flera branscher och segment, där en ökande andel ligger i projekt och åtaganden. 

”Vi är mycket stolta och glada över att ha med Staffan på vår tillväxtresa. Staffan är en nyckelperson och har bevisad framgång i att skapa affärsvärde i globala verksamheter. Han har ett värderingsdrivet ledarskap med rätt perspektiv på medarbetare och affär som är viktigt för framgång” säger Lars Kry, VD för Nexer Group.

Staffan är en erfaren och resultatorienterad affärsledare med stort säljdriv och kundfokus som varit verksam inom IT/Tech i över 20 år. Han har tidigare erfarenhet från liknande roller på globala storbolag som Hitachi, CGI och ALTEN.

Staffan Strand ger sin syn på Nexer:
”Jag har nyfiket följt Nexer från utsidan i många år och det ska bli riktigt spännande att bli en del av verksamheten från insidan. Jag inspireras av det starka fokus som finns på tillväxt med en väl fungerande entreprenörsmodell som lett till att bolaget vuxit snabbt de senaste åren med ett stort kundvärde. Just här tror jag att jag kan bidra en hel del med att både ge energi till entreprenörsandan, men samtidigt också bidra med erfarenheter och best practices från storskalig verksamhet för att på så sätt skapa ökad stabilitet och lönsamhet.”

Starka värderingar och kultur
Nexer är ett värderingsstyrt företag med en tydlig vision om att bidra och göra skillnad, vilket är en av anledningarna till att Staffan Strand valde att ansluta sig till företaget. Han är känd som en ledare som byggt framgångsrika team genom att sätta medarbetarna i fokus och inser värdet av en stark kultur och att engagerade team är avgörande för långsiktig framgång.

”Nexers vision om att göra skillnad och bidra till en bättre framtid, inte bara för kunder och medarbetare utan även samhället i stort, är viktigt för mig och något som jag kommer realisera och utveckla vidare” avslutar Staffan.

Staffan är baserad i Stockholm, ingår i koncernledningsgruppen och rapporterar till VD Lars Kry.