Hon tillsätts som vd för Sigma Industry East

Nyhet

Hon tillsätts som vd för Sigma Industry East

2023-06-01 Sigma

Teknikkonsultbolaget Sigma Industry East med verksamhet i Linköping och Norrköping rustar för tillväxt och tillsätter Moa Borland som vd. ”Jag ser fram emot att ansluta mig till det fantastiska teamet på plats och fortsätta rekrytera vassa ingenjörer i raketfart. Vi ska vara heltäckande i vår leverans till industribolagen i Östergötland och alltid leverera över förväntan”.

Moa Borland är en hemvändare. Efter många års universitetsstudier med examen inom maskinteknik, industriell ekonomi och business administration började hon sin karriär som konsult inom projektledning på Sigma Industry i Linköping. Här stannade hon ett par år för att sedan röra sig vidare till försvarsindustrin och energibranschen där hon axlade rollen som både chef och affärsutvecklare. Hon var även verksam som styrelseledamot och hamnade på Östsvenska Handelskammarens 100-lista för kvinnliga styrelseledamöter. Men nu är hon tillbaka där hon började. Denna gång som vd för Sigma Industry East som idag har cirka 40 anställda i Linköping och Norrköping.

Med driv, engagemang och energi hoppas Moa kunna bidra till fortsatt expansion och god stämning inom bolaget. ”Det viktigaste är att vi känner tillhörighet inom teamet och att vi har roligt på jobbet, då kommer resten att falla på plats också. Jag står för ett lyhört och inkluderande ledarskap där alla ska känna sig sedda och få den utveckling de önskar”, säger hon.

Sigma Industry East levererar konsulttjänster inom teknik till både lokala och globala industribolag i Östergötland. De erbjuder främst ingenjörskompetens inom produktion, automation, produktutveckling och hållbarhet. Deras mission är att hjälpa kunder till en bättre morgondag genom högkvalitativa leveranser, bred kompetens och stor dos service.

Tobias Wilhelmson, vice vd för Sigma Industry East North-koncernen, är övertygad om att Moa kommer att bidra med både driv och värme till bolaget. ”Moa har en sällsynt förmåga att köra på i full fart samtidigt som hon får med sig alla på tåget. Hon får saker att hända, det såg vi redan under tiden då hon arbetade hos oss som konsult. Vi tror definitivt att denna rekrytering, tillsammans med befintliga talanger, kommer att göra oss till en ledande aktör på marknaden”, säger Tobias.

Moa Borland tillträder tjänsten den 1 juni 2023.