Nexer öppnar nytt kontor i Colombia

Pressmeddelande

Nexer öppnar nytt kontor i Colombia

2023-05-02 Nexer

Nexer fortsätter att växa och öppnar ett nytt kontor i Medellin, Colombia. Bakgrunden är en global tillväxtstrategi att öka marknadsandelarna med lokal närvaro och leverans över hela världen.

Nexers verksamhet växer med över 30 % årligen, och Colombia har en solid och expansiv mjukvaru- och teknisk tjänstesektor med erfarenhet av att utveckla specialiserade lösningar inom olika områden. Några exempel är Fintech, hälsa, jordbruk, energi, logistik, digital marknadsföring, virtual och augmented reality och big data.

Den digitala transformationen förändrar branschen och Nexer har tagit en ledande position, stöttat globala kunder och ligger i framkant med ny teknik som levererar nästa generations IT-lösningar. Såväl nystartade som välkända företag etablerar sig i Colombia. Dessutom ger den colombianska regeringen stöd och incitament för nystartade företag och entreprenörer att expandera sin verksamhet, vilket i sin tur hjälper till att stimulera ekonomisk tillväxt.

”Detta är ett naturligt steg för oss att kunna leverera på vår vision ’Promising future´ och för att göra våra kunder mer framgångsrika. Men för att göra det behöver vi lokala rådgivare och en global, kundcentrerad leveransmodell. Att etablera sig i Colombia passar perfekt in i denna resa”, säger Lars Kry, VD, Nexer Group.

”Vi planerar och förväntar oss en snabb tillväxt där vi samarbetar med våra enheter runt om i världen för att skapa förstklassiga lösningar för våra lokala och internationella kunder. Det känns fantastiskt att ta tillvara den energi, framåtanda och innovationskraft som finns i Colombia”, säger Håkan Ahlstedt, VD för Nexer Colombia.

Om Nexer Group
Nexer Group är ett internationellt techbolag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. Nexer har över 2 800 experter i 15 länder som fokuserar på att leverera digital transformation genom expertis inom strategi, tech och kommunikation. Några av världens största och mest krävande företag förlitar sig på Nexers engagemang och expertis inom artificiell intelligens, IT och FoU.

För mer information, vänligen kontakta:
Håkan Ahlstedt, VD, Nexer Colombia s.a.s
hakan.ahlstedt@nexergroup.com

+57 (30)06472080

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef, Nexer Group
beatrice.silow@nexergroup.com

+46 (0)703 791506

Erik Wärn, Business Area Manager, Nexer Global Works
erik.warn@nexergroup.com

+46 (0)703 792343