FUTURE – Sigma Embedded Engineerings nya satsning erbjuder trygga rekryteringar och flexibla talangprogram

Pressmeddelande

FUTURE – Sigma Embedded Engineerings nya satsning erbjuder trygga rekryteringar och flexibla talangprogram

2023-03-03 Sigma

Med flexibilitet och lyhördhet som ledstjärna, erbjuder uppstickaren Sigma Embedded Engineering Future skräddarsydda lösningar inom rekrytering, bemanning och talangprogram. Med avstamp och styrka från väletablerade Sigma Group, nischar man sig på juniora och nyexaminerade, en målgrupp som inte alla företag har ekonomi, resurser eller mod att satsa på.

– Även om behovet av kompetensförsörjning är enormt och ingenjörer är en bristvara, såg vi en tveksamhet bland våra kunder inför att anställa unga talanger utan branscherfarenhet. Därför föddes idén om ett bolag med syfte att fungera som risktagande buffert för kunderna och där vi samtidigt kan hjälpa framtidens talanger att komma ut i arbete, säger Kimon Sfiris, Manager på Sigma Embedded Engineering och en av grundarna av FUTURE.

  Ironiskt nog kan arbetsmarknaden även upplevas som snårig för seniora och nischade profiler. Därför erbjuder FUTURE även direktrekrytering som kan starta med en initial period som konsultuppdrag, vilket minimerar risken för felrekrytering för kunden. Oavsett vilken tjänst företaget levererar, står kundens upplevelse och bästa i fokus.

  För att trygga kunderna i rekryteringen av sina framtida talanger, erbjuder FUTURE helt kundanpassade talangprogram. Innehållet kan varieras för att en nyanställd snabbt ska komma in i arbetet genom till exempelvis upplärning i kundens verktyg och system, onboarding och regelbunden coachning. Dessutom rustas alla medarbetare med fri tillgång till formanpassade digitala utbildningsprogram.

  Detta underlättar för kunden, som ofta är under tidspress, och den nya talangen är uppvärmd och redo att gå över till en anställning hos kunden i programmets slutfas.

  En utav de konsulter som idag jobbar på FUTURE har sin bakgrund från Elektrosektionen, Chalmers.

  – Jag har fått chansen att få in en god fot i arbetslivet vilket är ovärderligt som nyexaminerad. Jag har utvecklat mig mycket kompetensmässigt och knutit nya relationer både inom Sigma och hos min uppdragsgivare Volvo Cars. Att ha fått möjligheten att jobba inom FUTURE är något som jag är otroligt nöjd över, säger Johannes Lampela.

   Målgruppen för talangprogrammen är främst nyexaminerade studenter som läst Data/IT, Elektro, Teknisk Fysik eller Mekatronik då moderbolaget, Sigma Embedded Engineering, har sin spetskompetens inom inbyggda system, elektronik och mjukvara. Även områden som kretskonstruktion, elektronikutveckling, batteriteknik och produktifiering ingår i katalogen.

   Företaget växer redan så det knakar och under 2023 är ambitionen att ha ett tjugotal anställda.

   – Jag tror vår framgång ligger i att vi driver FUTURE lika flexibelt och kundnära som ett startup, i kombination med de fördelar som kommer med att tillhöra en stor koncern som Sigma. Hos oss är det mesta möjligt och vi har gått in i det nya året med sprudlande energi. Samtidigt som både affärerna och studenternas karriärer blomstrar ska vi ha riktigt kul, säger Hanna Kristiansen, Manager på FUTURE.

   Om Sigma Embedded Engineering Group

   På Sigma Embedded Engineering fokuserar vi på R&D, nya tekniker och nya tillämpningar. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi lösningar för elektrifiering, AI, digitalisering och konnektivitet. Inom företaget finns även CLUE by Sigma, vårt inhousekoncept där vi utför kompletta produktutvecklingsprojekt samt lowcost alternativet Sigma Egypt.

   Vår nisch ligger inom embeddedområdet, där vi spänner över ett stort kompetensspektrum. Genom vår bredd kan vi leverera kompletta produkter och åtaganden på många olika nivåer. Oavsett omfattning och var i utvecklingskedjan ett projekt befinner sig kan vi bidra med en lösning.

   För mer information, vänligen kontakta:

   Kimon Sfiris
   VD Sigma Embedded Engineering Future
   Telefon: 073-980 88 80
   E-mail: kimon.sfiris@sigma.se

   Hanna Kristiansen
   Manager FUTURE by Sigma Embedded Engineering
   Telefon: 079- 339 55 88
   E-mail: hanna.kristiansen@sigma.se