Sigma Embedded Engineerings in-house koncept CLUE by Sigma tar snabbt produktidéer till verklighet

Pressmeddelande

Sigma Embedded Engineerings in-house koncept CLUE by Sigma tar snabbt produktidéer till verklighet

2022-12-22 Sigma

Sigma Embedded Engineerings in-house koncept CLUE by Sigma arbetar med uppdragsgivare inom allt från eldrivna båtar, marin försvarsteknik till Kickstarter projekt. Med spetskompetens inom elektronik och mjukvara driver man utvecklingsprojekt i egna lab och kan snabbt ta produktidéer till verklighet.

CLUE by Sigma tar sig an uppdrag centrerade kring elektronik och mjukvara och driver utvecklingsprojekt i egna lab på Lindholmspiren i Göteborg. Man erbjuder dels konsulter som resurs men riktar i första hand in sig på mindre bolag och start-ups med fokus på flexibilitet och snabb utveckling in-house.

– I våra verkstäder och lab testas och byggs delarna i projekten parallellt med digitala designverktyg. Att snabbt kunna iterera i våra egna lokaler gör arbetet effektivt och stimulerade. Man kan gå från kod i datorn, till montering i lödugnen, till provkörning på havet på en dag, säger Philip Gertzell, ingenjör i ett av de marina utvecklingsprojekten.

CLUE startade upp för ett år sedan och är nu ett tiotal kreativa och erfarna ingenjörer med stor bredd. Idag drivs projekt inom en rad olika områden, allt från eldrivna båtar och crowd-fundade produkter från Kickstarter till marin försvarsteknik och vågkraft. Inom Sigma Embedded Engineering finns det spetskompetens inom inbyggda system och mjukvara, men även inom områden som kretskonstruktion, elektronikutveckling, mekanikkonstruktion, batteriteknik och produktifiering.

– Jag har själv varit på andra sidan myntet i en snabbt växande hårdvarustart-up. Där såg jag behovet av en erfaren och kompetent partner som också var beredd på att arbeta flexibelt och snabbt i en intensiv och kaotisk miljö. Därför har vi skapat CLUE där vi vill gå sådana kunder till mötes med hela Sigmas kompetens och erfarenhet i ryggen, säger Isak Monrad-Aas, Manager, CLUE by Sigma.

Under 2022 har CLUE haft uppdrag hos nio kunder i hela Sverige, från norr till söder. Ambitionen är att skala upp till 15 anställda under 2023 och inom kort flyttar man även in i större lokaler för att ge ytterligare plats att växa.


Om Sigma Embedded Engineering

Sigma Embedded Engineering är experter inom elektronik, mjukvaruutveckling, inbyggda system och konnektivitet/IOT. Vårt systerbolag Sigma Industry levererar konsulttjänster finns produktutveckling, UX & Design, produktionsteknik, PLM och industriell IT. Sigma Energy & Marine är världsledande inom områden som subsea, process, förnyelsebar energi, beräkning och marin konstruktion.

För mer information, vänligen kontakta:

Kimon Sfiris, VD Sigma Embedded Engineering Future
Telefon: 073-980 88 80
E-mail: kimon.sfiris@sigma.se

Isak Monrad-Aas, Manager CLUE by Sigma
Telefon: 076-170 00 23
E-mail: isak.monrad-aas@sigma.se