Nexer blir del av Microsoft Multi-Area-Partner Orchestration

Pressmeddelande

Nexer blir del av Microsoft Multi-Area-Partner Orchestration

2022-10-13 Nexer

Microsoft har lanserat ett nytt och unikt partnerinitiativ som heter Multi-Area Partner engagement där man har handplockat globala partners för att utveckla en portfölj av molnlösningar och tjänster. Nexer är en utvald partner.

Multi-Area Partner Orchestration-teamet strävar efter att accelerera antalet strategiska partners med stark leveransförmåga i flera geografiska områden för att kunna erbjuda kundcentrerade molnlösningar och tjänster i världsklass till sina kunder över hela världen.

”Nexer är en svensk partner till Microsoft och vi är mycket stolta över att vi nu tar vårt partnerskap till nästa nivå i och med att Nexer blir en global partner. Nexer har stöttat våra kunder inom industrin offentlig sektor genom att utveckla och leverera lösningar med spjutspetsteknik, och jag ser mycket fram emot vårt gemensamma globala partnerskap och vidare expansion”, säger Therese Treutiger, Director Global Partner Solutions Lead på Microsoft Sverige.

I den inledande fasen av partnerskapet utvärderar Multi-Area Partner Orchestration-teamet en partners framtida affärsmöjligheter. Utvärderingen bestämmer sedan den bästa modellen för engagemanget, baserat på Microsoft-relationens mognad.

Nästa fas innebär att ta fram en global affärsstrategi anpassad till lokala partnerinitiativ och Microsofts nyckeltal. Därför etablerar Microsoft en internationell affärsenhet för att driva denna strategiska anpassning globalt och koordinera affärsavtal med flera områden.

”Vi är stolta och glada över att bli valda till Multi-Area Partner och de möjligheter som det ger att förse våra globala kunder med Microsofts molnlösningar i världsklass”, säger Jonas Steffensson, VD Nexer Enterprise Applications.

Erbjuda Microsoft-kunder över hela världen lösningar i världsklass
Vilka kundfördelar medför det att vara Multi-Area Partner? Nexer kan erbjuda samordnat globalt kundengagemang i nära samarbete med Microsofts partners och säljledning. Nexer kan även leverera och implementera branschlösningar genom att ta del av Microsofts satsningar för att öka kapaciteten på nyckelmarknader. Samt hjälpa kunder att få ut värdet och nyttan av sina Microsoft-investeringar genom relationerna med företagsteamen samt ligga i framkant av ny teknik.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Kry
VD, Nexer Group
lars.kry@nexergroup.com

Ludwig Kilian
Global Senior Channel Executive – Strategisk affärspartner, Microsoft
ludwigk@microsoft.com