Nexer startar unikt talangprogram med Afa Försäkring, Alecta och AMF

Pressmeddelande

Nexer startar unikt talangprogram med Afa Försäkring, Alecta och AMF

2022-09-13 Nexer

Dev @A Program är en ny satsning mellan Afa Försäkring, Alecta och AMF som nu valt att starta ett gemensamt talangprogram tillsammans med Nexer Tech Talent.
Programmet som består av nio deltagare varvas med arbete i sin roll på det bolag man jobbar på med gemensamma programaktiviteter i form av utbildningar, mentorskap, teambuilding och ett unikt nätverkande mellan de tre företagen, samtidigt som deltagarna får bidra till samhällsnytta, hållbarhet och ett unikt nätverk.

Det här är ett väldigt spännande samarbete och program som vi nu har dragit i gång, som jag tror är bra både för vår kompetensförsörjning och för samarbete och kunskapsutbyte inom branschen. Att knyta till sig, utveckla och behålla rätt IT-kompetens är helt avgörande för att vi på AMF ska kunna ge våra 4 miljoner sparare så bra tjänstepensioner som möjligt. Vårt nya talangprogram är ett nytänkande sätt att bidra till det som vi hoppas mycket på, och jag är samtidigt säker på att vi kommer att kunna erbjuda våra talanger en utmanande, sporrande och stimulerande tid, säger Christina Mattson på AMF.

Vi har tidigare haft egna traineeprogram och det känns kul att vi nu har ett gemensamt program med Alecta och AMF. Flera av våra tidigare trainees jobbar kvar hos oss på Afa Försäkring och att ta in trainees bidrar till att vi får in nya tankesätt och nya perspektiv. Det ska bli spännande att följa deras resa, säger Anette Pettersson, Avdelningschef Systemutveckling på Afa Försäkring.

Att tänka nytt och göra annorlunda tycker jag genomsyrar detta traineeprogram. Valet att samarbeta med Afa Försäkring och AMF där vi lär och delar med oss av våra erfarenheter kring tidigare traineeprogram tror vi kommer vara ett lyckokast. Ett spännande projekt rakt igenom och jag ser verkligen fram emot hösten och att välkomna våra traineer säger Patrick Lokén på Alecta.

Detta är första gången som vi startar upp ett gemensamt program med flera olika kunder, vilket gör det hela extra kul. Vi tror att deltagarna kommer att skapa ett unikt nätverk bolagen emellan som kommer vara värdefullt långt in deras respektive karriär säger Daniel Gyllensparre, Business Unit Manager på Nexer Tech Talent

Om Afa Försäkring, Alecta och AMF
Afa Försäkring, Alecta och AMF är en del av det svenska trygghetssystemet och betyder mycket för miljoner människor. De ägs av fack och arbetsgivare gemensamt och förvaltar kollektivavtalade försäkringar som omfattar tjänstepension, samt skydd och ersättning vid arbetsskada, sjukdom, dödsfall och föräldraledighet. Tillsammans ser de till att över 2000 miljarder kronor växer på bästa sätt åt sina kunder.

Om Nexer Group
Nexer Tech Talent fokuserar på talanger i början av sin karriär inom IT och R&D, och erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogram. Nexer Tech Talent är en del av Nexer Group som är ett internationellt techbolag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. Nexer har 2300 experter i 15 länder och arbetar idag med några av världens största och mest krävande bolag där man tillför expertis inom digital transformation, IT, Tech och R&D.


Kontakt:
Daniel Gyllensparre, Business Unit Manager Nexer Tech Talent Stockholm
daniel.gyllensparre@nexergroup.com
+46 702 08 27 92

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef, Nexer Group
beatrice.silow@nexergroup.com
+46 703 79 1506