Från ett bolag till sex – Sigma Industry East/North blir en koncern

Pressmeddelande

Från ett bolag till sex – Sigma Industry East/North blir en koncern

2022-09-01 Sigma

Med fokus på tillväxt och trivsel väljer Sigma Industry East/North AB att skapa en koncern med sex dotterbolag. Dotterbolagen bildas i städerna där det finns verksamhet idag. ”Det huvudsakliga syftet är att främja den lokala tillväxten och ge varje bolag ökad frihet att utvecklas i den riktning och takt de önskar” säger Tobias Wilhelmson, vice koncernvd.

Sigma Industry East/North AB är ett teknikkonsultbolag som funnits sedan 2014. Idag har de en omsättning på drygt 500 MSEK, över 350 medarbetare och är verksamma på 9 orter i landet, från Linköping i söder till Luleå i norr. Sedan start har företaget visat på stark tillväxt och är tillsammans med övriga Sigma-gruppen en ledande aktör inom konsulttjänster för IT och teknik. Nu väljer de att dela upp bolaget och bli en koncern med ett moderbolag och sex dotterbolag.

”Vi har funnits i åtta år och har en stark lokal positionering på våra orter. Samtidigt som vi ser en tydlig trend av konsolidering på marknaden, så går vi mot strömmen och delar upp oss i mindre bolag. Vi vill värna om det familjära och ge enskilda medarbetare en tydligare identitet och synlighet. Ett mindre bolag främjar även snabba beslut och större flexibilitet för att möta kundernas behov. Vi är övertygade om att denna satsning kommer skapa mer engagemang, driv och tillväxt i alla led”, säger Tobias Wilhelmson, vice koncernvd.

Staben med bland annat funktioner inom ekonomi, HR och kommunikation kommer att fortsätta arbeta centralt och stötta verksamheterna på samma sätt som innan. Varje bolag har en egen ledning och vd-posterna har tilldelats tidigare regionchefer inom bolaget. ”Vi valde att rekrytera internt för att ta tillvara på befintlig kompetens, vi har stort förtroende för alla våra ledare inom koncernen. Att vi känner varandra sedan innan gör också att vi kan upprätthålla det goda samarbetet över bolagsgränserna. Detta kommer ge oss en ännu starkare position på marknaden och vi hoppas på många fina synergieffekter som gynnar både kunder och medarbetare”, säger Erik Freese, koncernvd.

Följande bolag ingår i Sigma Industry East North-koncernen:

Sigma Industry Development AB. Stockholm, vd Johan Cahier.
Sigma Industry East AB. Norrköping och Linköping, vd Tobias Wilhelmson.
Sigma Industry Evolve AB. Uppsala, vd Christoffer Lindqvist.
Sigma Industry Innovation AB. Eskilstuna och Västerås, vd Johan Karlsson.
Sigma Industry North AB. Luleå, Piteå, Umeå, vd Magnus Johansson.
Sigma Industry Smart AB. Stockholm, vd Tomas Törning.

För mer information

Tobias Wilhelmson, vice koncernvd
Sigma Industry East North
E-post: tobias.wilhelmson@sigma.se
Telefonnr: 070-455 45 00

Om Sigma Industry East/North-koncernen

Koncernen består av sex teknikkonsultbolag utspridda från Linköping i söder till Luleå i norr. Tillsammans har vi över 350 passionerade medarbetare som varje dag levererar tekniska lösningar till våra kunder. Vi samlar industrins vassaste ingenjörskonsulter inom bland annat produktutveckling, produktionsutveckling, projektledning, validering och QA. Vi vill förknippas med kvalitet, långsiktighet och bästa möjliga service. Vi är snabba och får saker gjorda.