Vi är förberedda och står med Ukraina

Pressmeddelande

Vi är förberedda och står med Ukraina

2022-02-24 Sigma

Sigma Software Group är en del av Sigma-koncernen och har verksamhet med 2000 anställda i landet.

Nu pågår allokering av medarbetare och familjer. Vi stödjer också våra medarbetare som inte kan eller vill flytta och jobbar på för att säkerställa att de är i trygghet.

Vår högsta prioritet är att säkerställa trygghet av våra medarbetare.

Sigma etablerade sig i Charkiv, en av de största städerna i östra Ukraina, 2006 i samband med förvärv av ett IT-företag med 60 anställda. Idag närmar sig företaget 2000 anställda, har verksamhet i de största städerna i Ukraina (Kyiv, Lviv, Charkiv, Odesa, Dnipro mfl) och levererar förstklassiga IT-tjänster till kunder i Europa, USA och Asien.

Sigma Software har en etablerad och välplanerad business continuity plan som bland annat omfattar allokerings- och evakueringsplaner.

– Vi har under senaste vecka höjt vår ”business continuity plan” till högsta beredskapsnivå. Vi har sedan en vecka tillbaka frågat våra medarbetare om vilka som är intresserade av allokering och har iscensatt planer för att hjälpa till med allokering redan några dagar tidigare. Vi hade ett digitalt bolagsmöte med alla anställda igår i Ukraina för att informera samtliga om läget och våra förberedelser vid den tidpunkten. Vi hade redan innan uppmanat anställda ha sina bilar fulltankade, bunkra mat och vatten samt packa personliga tillhörigheter för att snabbt kunna evakuera vilket man hörsammat och gjort. Vi redan innan startat upp processen och tar emot de som tagit beslut att flytta på egen hand. De är välkomna till våra andra kontor i västra Ukraina. Vi stödjer också våra medarbetare som inte kan eller vill flytta och jobbar på för att säkerställa att de är i trygghet. Vi har idag gått upp i högsta beredskapsläge i Ungern där vi aktiverat möjligheten att ta emot anställda och deras familjer i Budapest. Vi samlar på oss information om läget och agerar utifrån vad vi känner till, säger Carl Vikingsson, VD på Sigma Technology Group och styrelseordförande för Sigma Software Group. Han fortsätter:

– Högsta prioritet just nu är att säkerställa trygghet av vår personal. Våra anställda jobbar med sina projekt distribuerat som tidigare sedan COVID. Kunder frågar hur de kan hjälpa till och jag svarar att man bäst hjälper till genom att arbeta på som ”vanligt” med projekten så att våra medarbetare känner sig behövda.

– Det är viktigt nu att svenskt näringsliv inte klipper av utan i stället utvecklar relationen med Ukrainas IT-industri. Här kan många göra en insats så att inte de utsatta ukrainarna känner sig övergivna. Det är i situationer som denna som det avgörs vilka de verkliga vännerna är. Låt oss göra vad vi kan för att stödja Ukraina, vilket i sin tur är ett stöd för den demokratiska utvecklingen i Europa och varje lands rätt till självbestämmande, säger Dan Olofsson, grundare av Sigma.

För mer information kontakta:

Carl Vikingsson, VD på Sigma Technology Group, carl.vikingsson@sigmatechnology.se.

Nataly Lamkén, kommunikationschef på Sigma Technology Group, nataly.lamken@sigmatechnology.se.