Sigma Technology expanderar i Halmstad för att ta en central roll för utveckling av lokala företag

Pressmeddelande

Sigma Technology expanderar i Halmstad för att ta en central roll för utveckling av lokala företag

2021-11-16 Sigma

Sigma Technology Systems öppnar ett nytt kontor i Halmstad för att kunna erbjuda professionell mjukvaru- och applikationsutveckling, digitaliseringstjänster och inbyggda system för nya, lokala bolag inom techindustrin samt väletablerade företag av alla storlekar, och välkomnar IT-experter som vill ansluta sig.

Sigma Technology Systems, ett väletablerat bolag med nio kontor runtom i Sverige, har offentliggjort lanseringen av ett nytt kontor i Halmstad. Den fördelaktiga geografiska placeringen mitt på västkusten, ett näringsliv som stöttas kommunalt, samt Högskolan i Halmstad med sin gedigna bakgrund inom teknik och information blev avgörande när det gällde den här strategiska utvecklingen av företaget.

Kommunledningsförvaltningen i Halmstad har tagit fram en plan att utveckla ett hållbart näringsliv och det matchar Sigma Technologys vision om att skapa både goda anställningsvillkor för lokala talanger samt stötta företag i deras utveckling. Kommunens officiella hemsida uppger: “Det behövs ett gott innovationsklimat med ett framåtblickande arbetssätt och branscher som bidrar till en höjd utbildningsnivå. Det gäller för kommunen likaväl som näringslivet.”

Tobias Johansson, enhetschef på Sigma Technology Systems, kommenterar:

Halmstad är en stad full av kunskap och som drivs av kreativitet. Därför tror jag att ett samarbete med lokala teknikföretag som ligger i framkant när det gäller innovation, och självklart andra väletablerade företag, kommer att bära frukt och utgöra ett stabilt bidrag till regionens välgång. Vi kommer att fokusera på att erbjuda utveckling av professionell mjukvara och inbyggda system, samt tjänster inom digital transformation. Den geografiska placeringen i västra Sverige, där Sigma Technology Systems har en stark närvaro, gör det möjligt för våra team att dela med sig av sin kunskap och erbjuda en flexibel kompetensförsörjning för våra kunder i området.

Tobias Johansson lägger också till:

Vi har redan börjat söka efter nya medarbetare i Halmstad och rekryterar löpande mjukvaruutvecklare med en bakgrund inom programmeringsspråken React, Vue och Angular. Som ett nästa steg kommer vi rekrytera utvecklare inom inbyggda system och digitalisering. Målet är att etablera ett stabilt team med branschöverskridande expertis, teknisk sakkunskap och en stark företagaranda och en ständig strävan att driva utvecklingen inom digitaliseringen framfåt.

Letar du efter en ny utmaning i Halmstad? Hör av dig till Tobias Johansson, enhetschef på Sigma Technology Systems, tobias.johansson@sigmatechnology.se.

För mer information, kontakta

Nataly Lamkén, Chief Communication Officer på Sigma Technology Group, nataly.lamken@sigmatechnology.se

Tobias Johansson, enhetschef på Sigma Technology Systems, tobias.johansson@sigmatechnology.se

Om Sigma Technology

Sigma Technology Group, del av Sigma Group, är ett privatägt globalt teknikkonsultföretag med verksamhet i Sverige, Ungern, Kina, Norge, Tyskland och Ukraina och som levererar internationellt till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group erbjuder den allra senaste kunskapen inom mjukvaruutveckling, produktinformation, design och utveckling av inbyggda system, utveckling och administration av IT-infrastruktur samt digitala lösningar med expertkonsulter, offshore-leveranser och utvecklingsteam.

För en fullständig beskrivning, besök sigmatechnology.se.

Sigma ägs as Danir AB och har ca 4,000 anställda och ett nätverk av partners i elva länder.