NEXER I PARTNERSKAP MED RTS FÖR FRAMTIDSÄKRADE MOLNTJÄNSTER

Nyhet

NEXER I PARTNERSKAP MED RTS FÖR FRAMTIDSÄKRADE MOLNTJÄNSTER

2021-09-07 Nexer

Nexer Group överlåter sitt dotterbolag inom IT-drift, Nexer IT Services, till RTS. Samtidigt ingår Nexer Group och RTS ett fördjupat partnerskap där företagens kompletterande tjänster möter marknadens behov av innovativa, digitala helhetslösningar inom molntjänster på bästa sätt.

Nexer och RTS har framgångsrikt samarbetat under många år och fördjupar nu samarbetet i ett partnerskap och samtidigt överlåter Nexer Group sitt dotterbolag, Nexer IT Services, till RTS.

”Vi är väldigt stolta och glada över detta förvärv då vi stärker vår organisation med ännu fler kompetenta medarbetare med specialistkomptens och blir en starkare helhetsleverantör till våra kunder. Partnerskapet med Nexer Group innebär också att vi kompletterar och utvecklar våra tjänster så att vi kan möta marknadens krav och våra kunders behov på ett riktigt bra sätt”, säger Urban Berlinde, VD på RTS.

Både Nexer Group och RTS är snabbt växande specialistbolag som tillsammans intar en spännande position på marknaden med ett starkt helhetserbjudande inom IT och digitalisering. Med lösningar och tjänster inom framförallt cloud services, datacenter, virtualisering, digital arbetsplats och infrastruktur kommer man på ett flexibelt och dynamiskt sätt kunna erbjuda företag och organisationer möjligheten att lyckas med sin digitaliseringsresa och skapa rätt förutsättningar för en hållbar och framgångsrik verksamhet.

”Då vi delar samma vision och värdegrund som RTS så känner vi en stor trygghet i att våra duktiga medarbetare får en utvecklande hemvist hos RTS samt att leveransen till våra nuvarande kunder kommer fortsatt utvecklas på bästa sätt. Vidare så ser vi en stor potential i vårt partnerskap där vi tillsammans kan erbjuda en unik helhet till såväl befintliga som nya kunder”, säger Lars Kry, VD på Nexer Group.

Fakta om förvärvet:

  • RTS-koncernen består av de juridiska bolagen Real Time Solutions AB och Real Time Services AB.
  • RTS-koncernen har totalt ca 130 medarbetare och kontor i Stockholm, Helsingborg och Örebro.
  • Huvudägare av RTS-koncernen är ShortCap, ett investerarbolag som är specialiserat på små- och medelstora företag med stark tillväxt.
  • Nexer IT Services övergår i sin helhet till RTS den 1 oktober 2021 under namnet Real Time Services Cloud AB.

Om Nexer Group:

Nexer Group (fd Sigma IT) är ett globalt techbolag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. Nexer sysselsätter 2000 experter i 10 länder och är en del av Danir-gruppen, ett svenskt privatägt företag med 8 000 medarbetare i 16 länder. Nexer arbetar idag med några av världens största och mest krävande bolag där man tillför expertis inom digital transformation, artificiell intelligens, IT och R&D.

Om RTS:

RTS är en helhetsleverantör med spetskompetens inom IT och digitalisering som möjliggör att företag och organisationer kan skapa en hållbar och framgångsrik verksamhet genom att erbjuda rätt digitala förutsättningar och verktyg.

KONTAKT FÖR MER INFORMATION:

Urban Berlinde, CEO RTS
urban.berlinde@rts.se
+46 708 965027

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef Nexer Group
beatrice.silow@nexergroup.com
+46 703 791506