Sigma Technology Blir Husqvarnas Utvecklingspartner Inom Elektrifieringsområdet

Pressmeddelande

Sigma Technology Blir Husqvarnas Utvecklingspartner Inom Elektrifieringsområdet

2021-07-05 Sigma

Husqvarna är ett svenskt företag och ett av de äldsta industriföretagen i världen och grundades 1689. Husqvarna är en världsledande producent av utomhusprodukter, som till exempel motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Inom strategin att gå vidare mot nästa fas mot industrialisering letade Husqvarna efter en utvecklingspartner med gedigen erfarenhet av elektrifiering för att utveckla en kraftomvandlare till nästa generation laddare till sina elektriska handhållna produkter. Huvudmålet är att utforma ett fullt fungerande produktkoncept som kan användas till nästa fas av industrialiseringen.

Martin Almgren, chef på Husqvarna och ansvarig för Primary & Concept Development inom handhållen R&D, berättar hur han ser den överskådliga framtiden för elektrifiering: “Batteriprodukter är en mycket viktig del av Husqvarnas strategi för hållbar utveckling. En av de största utmaningarna för oss är att skapa laddningssystem som täcker olika kunders krav på användarupplevelse. Dessutom strävar vi efter att sänka ljudnivån för att uppfylla städers miljöbestämmelser.”

Omfattningen av partnerskapet mellan Sigma Technology och Husqvarna kommer att vara vidareutveckling av hård- och mjukvara för en kraftomvandlare till Husqvarnas 36V-baserade elektriska handhållna produkter. Mattias Gudasic, affärsområdeschef för in-housetjänster på Sigma Technology kommenterar: “Vi är stolta över att ha tilldelats detta projekt, där vi kan visa vår kunskap inom elektrifierade produkter. Det finns några uppenbara utmaningar. Generellt när vi utformar högeffektsprodukter behövs en mycket gedigen expertis inom elektrifieringsområdet, men vi behöver också möta höga krav som ställs på dessa typer av produkter vad gäller effektivitet, packning och kostnad. Den viktigaste delen är att vi får chansen att stödja och arbeta med Husqvarna som den ledande leverantören av elektriska handhållna produkter.” Martin Almgren tillägger: “Sigma Technology är en strategisk och långsiktig partner till oss, och vi tror att vi tillsammans kan utarbeta expertis och utveckla Husqvarnas framtida produkter.

För mer information, kontakta Mattias Gudasic, affärsområdeschef för in-housetjänster på Sigma Technology Embedded Solutions, mattias.gudasic@sigmatechnology.se, +46 722243193.

Om Sigma Technology

Sigma Technology Group, en del av Sigmagruppen, är ett privatägt globalt teknikkonsultbolag med verksamheter runt om i Sverige, Ungern, Kina, Norge och Ukraina, samt en global leverantör till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group erbjuder spetskompetens inom systemutveckling, produktinformation, design och utveckling av inbyggda system, i form av expertkonsulter, offshore-leverans och utvecklingsteam.

För fullständig information, se sigmatechnology.se

Sigma ägs av Danir AB och har ungefär 3,850 anställda och ett nätverk av partners i nio länder.