Folksam i nytt samarbete med Sigma Young Talent för att hitta framtidens talanger

Nyhet

Folksam i nytt samarbete med Sigma Young Talent för att hitta framtidens talanger

2018-03-01 Sigma

Folksam inleder nu ett introduktions- och utvecklingsprogram tillsammans med Sigma Young Talent. Programmet heter Folksam Tech Talent och syftar till att trygga tillväxt och framtidssäkra specialistkompetenser inom IT och teknik.

– Målgruppen är nyexaminerade med kompetenser inom den senaste tekniken. Vi vill att deltagarna i programmet bidrar till nytänkande hos oss och hjälper oss att visa vägen i förändringsresan mot att modernisera och digitalisera Folksam. För oss är programmet ett viktigt initiativ där vi ser fördelar med att använda oss av en samarbetspartner med redan etablerade kontaktvägar till studenter som målgrupp, säger Johan Rudén, CIO på Folksam.

Deltagarna kommer att ges utbildning och coachning parallellt med att de arbetar, för att få en riktigt bra start på karriären. De kompetensområden som är i fokus är systemutveckling, arkitektur, IT-säkerhet, processutveckling och infrastruktur.

– Vi är mycket stolta över att starta Folksam Tech Talent i samarbete med Folksam. Ett talangprogram är ett bra sätt att attrahera eftertraktad kompetens på kandidatmarknaden. Deltagarna i programmet får en gemenskap och ett nätverk, och kommer att både utmanas och utvecklas samtidigt som de hjälper Folksam att bli ännu mer konkurrenskraftiga, säger Elin Hölcke, VD på Sigma Young Talent.

Om Folksam
Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos Folksam som är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Folksam är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Folksam stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar Folksam aktivitetsbaserat.

Om Sigma Young Talent
Sigma Young Talent fokuserar på talanger i början av sin karriär inom IT och R&D, och erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogram. Sigma Young Talent är en del av Sigma Group som består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar Sigma sitt tekniska kunnande, sin spetskompetens och passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Sigma har över 3,600 medarbetare i tolv länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir AB.

För vidare information kontakta:

Elin Hölcke, VD Sigma Young Talent
elin.holcke@sigma.se
Telefon: + 46 704 79 03 44

Johan Ward, Business Unit Manager Sigma Young Talent Stockholm
johan.ward@sigma.se
Telefon: + 46 709 55 04 44

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
Telefon: + 46 703 79 15 05