INITIATIV FRÅN LIFE SCIENCES BOLAG BAKOM NY WEBBASERAD LÖSNING FÖR DOKUMENTHANTERING

Pressmeddelande

INITIATIV FRÅN LIFE SCIENCES BOLAG BAKOM NY WEBBASERAD LÖSNING FÖR DOKUMENTHANTERING

2015-08-25 Danir

InfoTech Scandinavia lanserar en webbaserad dokumenthanteringslösning som riktar sig mot mindre bolag och startups inom Life Sciences segmentet. advantum Life Sciences Suite Basic är resultatet av en vidareutveckling av bolagets befintliga lösning advantum, som idag används av bland andra AstraZeneca, Orexo och ArjoHuntleigh.

advantum Life Sciences Suite Basic tillkom efter en förfrågan från det lundbaserade företaget Idogen AB, som hade ett behov av en enkel men kompetent lösning för dokumenthantering anpassad till det mindre bolagets behov och resurser.

“Vi har länge varit intresserade av att erbjuda även mindre bolag en möjlighet att förbättra arbetet med sin dokumentation och när Idogen kom med initiativet till oss så valde vi att starta igång detta projekt” säger InfoTech Scandinavias medgrundare och VD Joakim Svensson.

advantum Life Sciences Suite Basic används sedan en tid tillbaka av Idogen. “Förutom att lösningen bygger på kompetent teknik och erfarenhet av behoven inom Life Science så uppskattar jag den lokala närvaron som InfoTech Scandinavia ger”, menar Lars Hedbys, VD på Idogen AB.

Förutom programvaran för att hantera sin dokumentation innehåller lösningen även drift, support och back up. Lösningen är även skalbar vilket innebär att lösningen kan växa och utvecklas i takt med att bolagen växer.

Officiell lansering av advantum Life Sciences Suite Basic sker i samband med att utvecklingsprojektet presenteras under ett frukostmöte den 11/9 på Medicon Village i Lund.

Om Idogen AB

Idogen utvecklar tolerogena vacciner som omprogrammerar immunförsvaret. Det innebär ett nytt behandlingskoncept för autoimmuna sjukdomar, organavstötning efter transplantation och patienter som står utan behandling efter att ha utvecklat antikroppar mot ordinarie behandling. Idogen är noterat på AktieTorget och har sitt säte på Medicon Village i Lund.

För ytterligare information, kontakta