Pressmeddelande

Sigma Software öppnar sitt kontor i Kyiv igen

2022-05-18 Danir Aktiebolag

Svensk-ukrainska IT-företaget återvänder till den ukrainska huvudstaden

Svensk-ukrainska IT-företaget Sigma Software, som är en del av Sigma Group som ägs av Danir Group, är tillbaka i Kyiv, Ukrainas huvudstad och hjärta. Tillsammans med Sveriges, Storbritanniens, Polens, USA:s och flera andra länders ambassader, anslöt sig ett IT-företag av ukrainskt ursprung till rörelsen och återupptog sin verksamhet i huvudstaden.

Människor och verksamheter är angelägna om att på nytt starta upp sina liv och vardagliga aktiviteter. Som det ser ut idag har två tredjedelar av Kyivs 3,5 miljoner invånare redan återvänt till staden enligt dess borgmästare Vitaly Klitschko.

– Folk började återvända till Kyiv, så vi har beslutat att öppna lokalerna igen för de som valt att komma tillbaka. Även om våra specialister arbetar effektivt från alla punkter i världen – bevisat av två års Covid-19-pandemi – uppskattar många möjligheten att kommunicera och dela idéer på en bekväm plats, säger Valery Krasovsky, VD och medgrundare på Sigma Software Group.

IT-branschen fortsatt stabil efter invasionen

Enligt AVentures Capitals DealBook of Ukraine 2022 visade de exportorienterade IT-företagen, trots avmattningen under de första veckorna av kriget på grund av flytten av anställda till säkrare territorier, fortsatt intäktstillväxt och dragkraft vilket indikerar sektorns antifragilitet mitt i den värsta krisen. Faktum är att den ukrainska IT-industrin, enligt IT Ukraine Association, tjänade 2 miljarder USD på export första kvartalet 2022, vilket är 28% högre än året innan.

Dessutom förblir den ukrainska IT-industrin inte bara ekonomiskt stabil utan visar också tillväxt och kan ge regelbundna valutaintäkter till den ukrainska ekonomin och statsbudgeten, samt ge humanitär hjälp till det ukrainska folket och stöd till armén. Så var fallet för företag som Sigma Software.

Kontinuitetsplan i praktiken

Trots situationens allvar genomfördes kontinuitetsplanen framgångsrikt tack vare teamets dedikerade och väl samordnade arbete och dess exceptionella engagemang. Sigma Software har levererat aktuella projekt som planerat även under de svåraste första veckorna av kriget, blev fullt operativa inom bara några dagar och fortsatte att tillhandahålla högkvalitativa tjänster till sina kunder. Precis som det var före invasionen.

De flesta av företagets personal flyttades till säkra platser i den västra delen av Ukraina, så Sigma Softwares kontor i Lviv har vuxit avsevärt. Detta blev också ytterligare en anledning för företaget att fortsätta med sin expansionsstrategi och öppna nya kontor i städerna Lutsk, Tjernivtsi, Uzjhorod, Ivano-Frankivsk, Ternopil och Mukatjeve.

Tillväxt under kriget

Delar av Sigma Softwares team flyttade utomlands, vilket påskyndade den redan aktiva utvecklingen av företagets närvaro runt om i världen. Idag, i tillägg till Polen och Sverige, arbetar Sigma Software effektivt med installationen av sina nya kontor i Rumänien, Bulgarien, Grekland, Turkiet, Tjeckien, Ungern, Spanien och Portugal. Företaget skapar infrastruktur och rättslig grund för effektiva verksamheter i länderna och tillhandahåller gratis utbildningar för att göra det möjligt för fler att välja en karriär inom IT.

Dessutom fortsätter företaget att utveckla sina kontor i USA och Kanada, och adderar även närvaro i Latinamerika. Totalt har Sigma Software nu 30 kontor i 15 länder runt om i världen.

Om Sigma Software Group

Sigma Software tillhandahåller högkvalitativa mjukvaruutvecklingstjänster till kunder inom flertalet sektorer, inklusive myndigheter, telekommunikation, media och reklam, flyg-, bil-, spelindustrin, bank- och finanstjänster, fastigheter, turism och underhållning. Företagets FoU fokuserar på trendande teknologier: AR/VR, ML, Data Science, AI med flera. Våra kontor finns i Sverige, Ukraina, USA, Polen, Kanada och Australien.