Vad är en NFT?

De tre konstverken som presenteras här är så kallade NFTs, Non-fungible token, vilket är en speciell typ av kryptoteknik som används vid försäljning och ägande av digital konst. Varje token är en unik del av en block-kedja och skapar ett ”digitalt fingeravtryck”. Till skillnad från andra kryptovalutor där varje token är likvärdig en annan är en NFT inte utbytbar, det vill säga ”non-fungible”.

 

Konstnären och hans första NFTs

Andreas Olofsson Tarantino är en konstnär från Malmö. Han använder akrylfärg och stora dukar för att skapa sin abstrakta konst. I den kreativa processen börjar han ofta med en grundidé. Men baserat på dagsform, humör och känslostämning kan den idén ta många olika riktningar innan sista penseldraget är gjort. Det här är första gången som Andreas konst går att köpa digitalt. Och han hoppas såklart att många vill vara med och lägga ett bud, då pengarna går till ett väldigt gott ändamål.

My very first NFT

Begränsad upplaga om 1

My second NFT

Begränsad upplaga om 5

This is my third NFT

Begränsad upplaga om 3

Hur, var och varför du budar på Andreas NFTs

NFTs säljs på specifika plattformar, i detta fall hittar du vår auktion på OpenSea. Du betalar här med kryptovalutan Ethereum, ETH. Om du är intresserad av att lägga ett bud på Andreas konst behöver du en säker plats för att lagra dessa, dina digitala investeringar. Du behöver därför en kryptoplånbok som tex Metamask Wallet. Mer information om hur du kommer igång hittar du här. Om du har det vinnande budet vid auktionens slut betalar du med kryptovalutan ETH som du kan köpa med ditt vanliga kreditkort. Hela beloppet som vi får in från auktionen kommer oavkortat gå till Star for Life och deras viktiga arbete med att skapa en bättre framtid för barn och unga i södra Afrika.

Till auktionen