DANIR ÅRSBOK

2022

Årets tema är stabilitet och handlingskraft, det som skapar framgång för våra bolag och trygghet för våra medarbetare.

Johan & Andreas har ordet

Ett år av enastående handlingskraft och hjältemod

Året har präglats av kriget i Ukraina och hur våra kollegor och vänner som jobbar där har drabbats. Samtidigt hör vi att de, som övriga bolag i koncernen, har gjort ett fantastiskt år. Det blir vi väldigt glada och imponerade över. Och imponerande är även hur väl alla våra innehav har utvecklats under året. Det är bra för bolagen men också mycket bra för medarbetarna.

Läs mer här

Johan Glennmo
Andreas Olofsson Tarantino

Johan & Andreas har ordet

Ett år av enastående handlingskraft och hjältemod

Året har präglats av kriget i Ukraina och hur våra kollegor och vänner som jobbar där har drabbats. Samtidigt hör vi att de, som övriga bolag i koncernen, har gjort ett fantastiskt år. Det blir vi väldigt glada och imponerade över. Och imponerande är även hur väl alla våra innehav har utvecklats under året. Det är bra för bolagen men också mycket bra för medarbetarna.

Johan Glennmo
Andreas Olofsson Tarantino

Inom koncernen har det skapats en rad olika insamlingsinitiativ som dragit in miljontals kronor till förmån för folket i Ukraina.

Johan Glennmo, Styrelseordförande

SIGMA SOFTWARE OCH KRIGET I UKRAINA

En noggrann plan, minutiösa förberedelser och sällan skådad handlingskraft

I gryningen den 24 februari 2022 händer det ofattbara. Ryssland invaderar sitt grannland Ukraina, hemlandet för Sigma Software och merparten av deras 1 900 medarbetare. Det initierade fruktansvärda lidande och den största flyktingvågen i Europa sedan andra världskriget.

Läs mer här

DANIRKONCERNENS UTVECKLING

Vårt bästa år så här långt

En organisk tillväxt om 27 % var den huvudsakliga förklaringen till att omsättningen ökade med närmare 3 miljarder SEK och antalet heltidsanställda ökade med 1 600 personer. Trots kostnader för att driva den organiska tillväxten ökade resultaten väsentligt. Trots krig hade vår ukrainska dotterkoncern en stark tillväxt.

Danirs kommersiella verksamhet i 25 länder

Omsättning, tillväxt och resultat

MSEK
2022
2021
Omsättning
12 600
9 720
Tillväxt i procent (varav organisk)
30 (27)
46 (22)
Rörelseresultat EBIT för konsultrörelsen*
1 080
762
Rörelseresultat EBIT för Danirkoncernen
830
646
Resultat efter skatt
670
571

*Konsultrörelsen utgörs av Sigma, Nexer, A-Society, PION och Aptio.

Omsättning
msek
2018
2019
2020
2021
2022
Antal anställda
11 600
+16%
2022
2021
2020
2019
2018
Årlig tillväxt
Totalt 2021 – 2022
Genomsnittligt
totalt 2017 – 2022
Genomsnittligt
organiskt 2017 – 2022

Siffror avseende 2022 utgör senast tillgängliga prognos, och kan komma att avvika något mot verkligt utfall. Detta gäller samtliga siffror för 2022 i denna årsbok. Nexer respektive Sigma redovisas proforma för perioden 2017-2020. Antalet anställda i denna årsbok avser fulltidsekvivalenter december månad. Vissa anställda framförallt i PION arbetar deltid, så Danirkoncernen har ca 15 000 personer anställda. Härutöver sysselsätter Danirkoncernen ca 2 600 underkonsulter.

NICLAS Lundin, danir

Siffror, bollkänsla och tryggt, effektivt baslinjespel

Vi är många som är kopplade till honom på något sätt men alla har inte haft nöjet att få träffa honom. Varken på eller utanför ”planen”. Så möt Niclas, vår VD sedan september 2021, och få en liten inblick i vad det är som driver honom och vem han är när han inte engagerar sig i eller stöttar någon av våra 150 olika innehav.

Läs mer här

Inom våra större dotterkoncerner ser vi en fortsatt utveckling och organisk tillväxt som är svårslagen.

Niclas Lundin, VD

Fler intervjuer

Henrique Carvalho, Sigma Connectivity

Henrique hittar du någonstans i Europa. Det kan vara var som helst mellan Sigma Connectivity i Lund, Bryssel och Portugal. Ständigt på gång med att lösa problem.

Per-Ola Malm, A Society

Rastlös och envis, älskar att jobba och brinner för att hjälpa andra att nå framgång. Så beskriver sig P-O Malm, VD på A Society. Och han är någon som uppskattar långa relationer. En av hans längsta och käraste började 1991. Han var på väg hem från Borgafjäll.

Annika Fernlund, Hub Park

Om man brinner för system i samverkan. Om man älskar att kombinera beprövade system, från olika sektorer, för att de ska kunna bli helt nya och bättre lösningar. Lite som när ett plus ett blir tre.

Jessica Grundström Ahldin, Star for Life

Det är med engagemang och energi som Jessica tar sig an världen och de uppdrag hon får. Det senaste är som generalsekreterare för Star for Life. En titel hon tycker är pampig men som hon inte riktigt känner igen sig i. Däremot känner hon väl igen sig i allt som Star for Life står för.

Therese Sjögran, FC Rosengård

Alla som känner eller någon gång träffat Therese Sjögran vet hur hon brinner för fotboll. Hur hon blir lugn av bakgrundssorlet från en fotbollsmatch, när hon gör annat hemma. Spelarkarriären började redan när hon var fem år och sen dess har det varit fotboll för hela slanten.

Niclas Lundin, Danir

Konstnärer ser bilder, musiker hittar ackorden och poeter kombinerar ord för att uttrycka sig. Niclas Lundin, CEO på Danir, ser möjligheter och lösningar där vi andra bara ser siffror. Om man kan ha absolut gehör när det kommer till ekonomi, ja då har han det.

VÅRA DOTTERKONCERNER

Med långsiktighet, entreprenörskap och siktet på framtiden fortsätter vi vår tillväxtsresa

Vårt entreprenörsdrivna och decentraliserade ledarskap har stor del i att den organiska tillväxten bland våra dotterkoncerner är så framgångsrik. Vi låter det lokala drivet och handlingskraften skapa framgången och det är det som gör oss stabila, trygga och starka. Både som koncern och som arbetsgivare.

Sigma

DOTTERKONCERN Sigma Group består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar vi vårt tekniska kunnande, vår spetskompetens och vår passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Våra tjänster tillhandahålls av Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil och Sigma Software.

Nexer

DOTTERKONCERN Nexer är en global fullserviceleverantör inom digitalisering, tech och engineering med experter på strategi, teknik och kommunikation. Med starkt entreprenörsdriv och långsiktiga partnerskap bygger vi framgång genom strategisk rådgivning och datadrivna analyser.

A Society

DOTTERKONCERN A Society agerar på en fri och dynamisk konsultmarknad där vi hjälper individer att följa sin passion. Vi har över 20 års erfarenhet av att förmedla uppdrag åt konsulter inom techbranschen och vi vet att våra konsulter kan lösa de tuffaste problemen, uppfylla vilken dröm de vill och bygga vilken lösning som helst för att skapa en positiv samhällsförändring.

PION Group

DOTTERKONCERN PION Group arbetar för att maximera människors och företags förmåga att prestera på högsta nivå genom kompetens, teknik och strategi. Vi är övertygade om att mänskliga resurser kommer att fortsätta att vara navet för tillväxt även i framtiden.

Aptio

DOTTERKONCERN Aptio Group hjälper företag med utförande, tolkning och rådgivning av regulatoriska och/eller branschmässigt kravställda arbetsuppgifter och processer. Dessa processer eller arbetsuppgifter kan återfinnas antingen i lagtext och/eller i olika standarder.

Thanda

DOTTERKONCERN Thanda består av företag inom turism, besök-, hotellnäring och fastighetsutveckling som är registrerade i Sydafrika, Tanzania och på Malta. Kronjuvelerna är utan tvekan Thanda Safari i KwaZulu Natal, Sydafrika, ett privat ”Big 5” viltreservat på 14 000 hektar.

Våra övriga innehav

Handlingskraft, nytänkande och entreprenörskap när det är som bäst

Danir går mot ett rekordår och förutom våra större dotterkoncerner och deras bolag har våra övriga innehav också en stor del i det goda år vi nu lägger bakom oss. Gemensamt för alla, är deras handlingskraft, vilja att skapa nytt och driva bolaget framåt. Och som vi är vana vid visar de på handlingskraft och nytänkande.

ÖVRIGA INNEHAV

Hub Park

Hub Park är ett fastighetsbolag med fokus på att utveckla det traditionella parkeringshuset till hållbara mobilitetshus i anslutning till boende- och verksamhetsfastigheter.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

NocNoc

NocNoc är en reklambyrå med huvudfokus på att utveckla ett varumärkes personlighet och hur det uppfattas av omvärlden.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Radinn

Radinn utvecklar och säljer elektriska surfbrädor på en global marknad. Vår vision är att sprida surfdrömmen till massorna.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

BrainLit

BrainLit utvecklar belysningsteknik och lösningar med biocentriskt ljus som bidrar till bättre hälsa. Dagsljus är helt centralt för att vi ska må bra.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Cindrigo

Cindrigo är ett företag inom förnybar energi som fokuserar på att bygga en portfölj med ren baskraftproduktion, och med hög kapacitet.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

InfoTech Scandinavia

InfoTech Scandinavia utvecklar, supportar och säljer informations- hanteringsplattformen Advantum.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Rexor

En flitig robot som befriar dig och kollegerna från tråkig och tidskrävande administration. Science fiction? Nej, i högsta grad verklighet – hos affärssystemet för konsulter.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

United Influencers

Vi är en byrå specialiserad på influencer marketing med kontor i Norge, Sverige, Serbien, Schweiz och Italien.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Mikz Alliance

Mikz Alliance driver en internationell medlemsorganisation för influencer marketing där mediahus och större mediaköpare får tillgång till den teknik som krävs för att på ett effektivt sätt bedriva influencer marketing.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

DanAds

DanAds är ledande inom self-service adtech och sammankopplar annonssäljare och annonsörer genom en helautomatiserad annonsplattform.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Norrsken22

Norrsken22 är en techinriktad fond för investeringar i Afrika vars mål är att främja hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Kaunis Iron

Kaunis Iron driver sedan 2018 järnmalmsgruvan i Pajala. Med hjälp av det starka lokala engagemang som finns är ambitionen att bygga en långsiktig och hållbar verksamhet.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Doxa

Doxas huvudsakliga verksamhet är investeringar i fastigheter och såväl noterade som onoterade fastighetsbolag i Sverige, utan någon begränsning till särskilda kategorier av fastigheter, innehavstid eller region.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

InterMatte

InterMatte är ett digitalt matematikläromedel för åk 6-9, ett läromedel som entusiasmerar eleverna och förenklar arbetet för lärarna.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Spintop Ventures

Spintop Ventures är ett riskkapitalbolag som i tidiga skeden investerar i teknikbaserade startups. Vi stöttar entreprenörerna på deras resa att bygga framgångsrika företag.

Läs mer

Hub Park

Hub Park är ett fastighetsbolag med fokus på att utveckla det traditionella parkeringshuset till hållbara mobilitetshus i anslutning till boende- och verksamhetsfastigheter.

Läs mer

NocNoc

NocNoc är en reklambyrå med huvudfokus på att utveckla ett varumärkes personlighet och hur det uppfattas av omvärlden.

Läs mer

Radinn

Radinn utvecklar och säljer elektriska surfbrädor på en global marknad. Vår vision är att sprida surfdrömmen till massorna.

Läs mer

BrainLit

BrainLit utvecklar belysningsteknik och lösningar med biocentriskt ljus som bidrar till bättre hälsa. Dagsljus är helt centralt för att vi ska må bra.

Läs mer

Cindrigo

Cindrigo är ett företag inom förnybar energi som fokuserar på att bygga en portfölj med ren baskraftproduktion, och med hög kapacitet.

Läs mer

InfoTech Scandinavia

InfoTech Scandinavia utvecklar, supportar och säljer informations- hanteringsplattformen Advantum.

Läs mer

Rexor

En flitig robot som befriar dig och kollegerna från tråkig och tidskrävande administration. Science fiction? Nej, i högsta grad verklighet – hos affärssystemet för konsulter.

Läs mer

United Influencers

Vi är en byrå specialiserad på influencer marketing med kontor i Norge, Sverige, Serbien, Schweiz och Italien.

Läs mer

Mikz Alliance

Mikz Alliance driver en internationell medlemsorganisation för influencer marketing där mediahus och större mediaköpare får tillgång till den teknik som krävs för att på ett effektivt sätt bedriva influencer marketing.

Läs mer

DanAds

DanAds är ledande inom self-service adtech och sammankopplar annonssäljare och annonsörer genom en helautomatiserad annonsplattform.

Läs mer

Norrsken22

Norrsken22 är en techinriktad fond för investeringar i Afrika vars mål är att främja hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt.

Läs mer

Kaunis Iron

Kaunis Iron driver sedan 2018 järnmalmsgruvan i Pajala. Med hjälp av det starka lokala engagemang som finns är ambitionen att bygga en långsiktig och hållbar verksamhet.

Läs mer

Doxa

Doxas huvudsakliga verksamhet är investeringar i fastigheter och såväl noterade som onoterade fastighetsbolag i Sverige, utan någon begränsning till särskilda kategorier av fastigheter, innehavstid eller region.

Läs mer

InterMatte

InterMatte är ett digitalt matematikläromedel för åk 6-9, ett läromedel som entusiasmerar eleverna och förenklar arbetet för lärarna.

Läs mer

Spintop Ventures

Spintop Ventures är ett riskkapitalbolag som i tidiga skeden investerar i teknikbaserade startups. Vi stöttar entreprenörerna på deras resa att bygga framgångsrika företag.

Läs mer

Våra engagemang

Viljan att hjälpa till där vi kan och där det bäst behövs

Vi har många och långa engagemang utanför näringslivet. Engagemang där vi vill göra skillnad och hjälpa till. Och kan vi hjälpa till att rätta till en orättvisa eller en obalans som finns i vårt samhälle så ser vi till att göra det. Viljan att hjälpa till finns, oavsett om det är hemmavid eller på andra sidan jorden.

ENGAGEMANG

Star for Life 

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med att ge ungdomar bättre förutsättningar. Genom ett unikt utbildningsprogram jobbar våra coacher med att hjälpa unga att stärka sin självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, ta hand om sin hälsa och fatta kloka livsbeslut.

Läs mer

ENGAGEMANG

Star for Life Jerusalem

Star for Life Jerusalem är en stiftelse vars vision är att med olika initiativ främja en hållbar utveckling för människorna i östra Jerusalem. Vårt uppdrag är att utveckla, finansiera och genomföra program för utbildning, sysselsättning och utveckling av IT-färdigheter och IT-entreprenörskap.

Läs mer

ENGAGEMANG

Motivationslyftet 

Motivationslyftet är en del av Star for Life som har verksamhet i Sverige, Sydafrika, Namibia och Jerusalem. Vi erbjuder träningsprogram inom självledarskap för barn och ungdomar från mellanstadiet till gymnasiet, med ett arbetsmaterial även för lågstadiet under produktion.

Läs mer

ENGAGEMANG

FC Rosengård

FC Rosengård är Sveriges bästa lag på damsidan med ett historiskt framgångsrikt år bakom sig 2022 med SM-guld, cupguld och spel i Champions Leagues gruppspel.

Läs mer

ENGAGEMANG

Uppstart Malmö

Med en övertygelse om att entreprenörskap skapar jobb, samtidigt som det minskar segregation och utanförskap, grundades Uppstart Malmö 2011 av Dan Olofsson och Luciano Astudillo.

Läs mer

ENGAGEMANG

Swedes for Ukraine 

Miljontals ukrainare är fortfarande på flykt undan krigets fasor efter Rysslands brutala angrepp på deras hemland. Tiotusentals ukrainare anlände till Sverige tidigt i våras. Och behovet för tak över huvudet blev snabbt akut.

Läs mer

ENGAGEMANG

Projekt Kaxås

Projekt Kaxås är ett engagemang som investerar i unga familjer som vill byta livsstil och flytta till en naturskön landsbygd. Utgångspunkten för projektet var att bryta den centralistiska trenden och rädda landsbygdsskolan i Kaxås.

Läs mer

ENGAGEMANG

Thanda Foundation Trust

Thanda Foundation Trust inrättades för att bidra till de socioekonomiska, pedagogiska och utvecklingsmässiga behoven hos de tre stamsamhällena som ligger i anslutning till Thanda Safari i Umkhanyekde-distriktet.

Läs mer

ENGAGEMANG

Expect a better tomorrow – en stiftelse

Årets Expect a better tomorrow-initiativ är Heja Klubben! Det är ett initiativ som vill visa den ovärderliga nyttan som det svenska föreningslivet gör i hela vårt avlånga land.

Läs mer

ENGAGEMANG

Special Olympics Sverige 

Special Olympics Sverige är en del av Svenska Parasportförbundet som erbjuder bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans till ett aktivt liv.

Läs mer

ENGAGEMANG

Hugos Stiftelse och Glädjeruset

Hugos Stiftelse samlar in pengar för att stötta föreningar och organisationer som arbetar för ett aktivt liv och bättre hälsa för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Läs mer

ENGAGEMANG

Emerging Cooking Solutions

Runt om i världen dör fler människor av rökig matlagning över öppen eld än av malaria, tuberkulos och aids tillsammans. Klimateffekten av träkol och ved för matlagning är lika stor som hela flygbranschen.

Läs mer

ENGAGEMANG

Judiska Församlingen i Malmö

Judiska Församlingen i Malmö är till för alla judar oavsett ålder, livsstil, bakgrund och grad av religiositet. Församlingen arbetar för att regionens judar ska ha tillgång till ett rikt utbud av judisk kultur, fester, evenemang, religiösa tjänster, kosher-mat och judisk utbildning.

Läs mer

ENGAGEMANG

Svenska kommittén mot antisemitism

Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, är en religiöst och politiskt obunden organisation som har till syfte att motverka och sprida kunskap om antisemitism och rasism.

Läs mer

ENGAGEMANG

Entreprenörskapsforum

Entreprenörskapsforum är en oberoende forskningsstiftelse som initierar, bedriver och kommunicerar policyrelevant forskning som skapar bättre förutsättningar för entreprenörskap, innovation, småföretagande, förnyelsekraft och tillväxt.

Läs mer

ENGAGEMANG

Offerdals SK

Familjen Olofsson har sina rötter och ett mångårigt engagemang i Jämtland. Här stödjer Danir bland annat Offerdals SK, som är bygdens klubb för hela bygdens folk. Skidklubben är egentligen en idrottsklubb med målsättningen att främja och bedriva en rad olika idrottsverksamheter och aktiviteter i hela Offerdals kommun.

Läs mer

ENGAGEMANG

Offerdals Spelmanslag

Offerdals Spelmanslag har sedan 1985 uppträtt med sin musik hela vägen från de jämtländska skogarna ända till USA, Ryssland och Sydafrika. Hemmavid, eller hemikring, blir det olika scenframträdanden runt om i Jämtland.

Läs mer

ENGAGEMANG

Robert F. Kennedy Human Rights

Robert F. Kennedy Human Rights är en organisation vars syfte är att hedra och minnas Robert F. Kennedys minne, hans arbete med att stå emot förtryck och ta hans kamp vidare för en rättvisare och fredligare värld.

Läs mer

ENGAGEMANG

UWC Dilijan College

UWC Dilijan College i Armenien är en del av UWC:s globala utbildningsorganisation vars syfte är att göra utbildning till en kraft som förenar människor, nationer och kulturer för fred och en socialt hållbar framtid.

Läs mer

Star for Life 

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med att ge ungdomar bättre förutsättningar. Genom ett unikt utbildningsprogram jobbar våra coacher med att hjälpa unga att stärka sin självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, ta hand om sin hälsa och fatta kloka livsbeslut.

Läs mer

Star for Life Jerusalem

Star for Life Jerusalem är en stiftelse vars vision är att med olika initiativ främja en hållbar utveckling för människorna i östra Jerusalem. Vårt uppdrag är att utveckla, finansiera och genomföra program för utbildning, sysselsättning och utveckling av IT-färdigheter och IT-entreprenörskap.

Läs mer

Motivationslyftet 

Motivationslyftet är en del av Star for Life som har verksamhet i Sverige, Sydafrika, Namibia och Jerusalem. Vi erbjuder träningsprogram inom självledarskap för barn och ungdomar från mellanstadiet till gymnasiet, med ett arbetsmaterial även för lågstadiet under produktion.

Läs mer

FC Rosengård

FC Rosengård är Sveriges bästa lag på damsidan med ett historiskt framgångsrikt år bakom sig 2022 med SM-guld, cupguld och spel i Champions Leagues gruppspel.

Läs mer

Uppstart Malmö

Med en övertygelse om att entreprenörskap skapar jobb, samtidigt som det minskar segregation och utanförskap, grundades Uppstart Malmö 2011 av Dan Olofsson och Luciano Astudillo.

Läs mer

Swedes for Ukraine 

Miljontals ukrainare är fortfarande på flykt undan krigets fasor efter Rysslands brutala angrepp på deras hemland. Tiotusentals ukrainare anlände till Sverige tidigt i våras. Och behovet för tak över huvudet blev snabbt akut.

Läs mer

Utfallsfonden

Utfallsfonden finansierar organisationer vars lösningar kan leverera mätbara, väsentliga och positiva förändringar inom områden som hälsa, välbefinnande, utanförskap, utbildning, arbetsmarknad, integration, bostad och trygghet.

Läs mer

Bitprop

Världen står inför storskaliga arbetslöshets- och markfördelningsproblem. Bitprop grundades 2019 utifrån en övertygelse att gott entreprenörskap kan bidra med snabba och långsiktigt hållbara lösningar, som också stärker individers självständighet.

Läs mer

Projekt Kaxås

Projekt Kaxås är ett engagemang som investerar i unga familjer som vill byta livsstil och flytta till en naturskön landsbygd. Utgångspunkten för projektet var att bryta den centralistiska trenden och rädda landsbygdsskolan i Kaxås.

Läs mer

Thanda Foundation Trust

Thanda Foundation Trust inrättades för att bidra till de socioekonomiska, pedagogiska och utvecklingsmässiga behoven hos de tre stamsamhällena som ligger i anslutning till Thanda Safari i Umkhanyekde-distriktet.

Läs mer

Expect a better tomorrow – en stiftelse

Årets Expect a better tomorrow-initiativ är Heja Klubben! Det är ett initiativ som vill visa den ovärderliga nyttan som det svenska föreningslivet gör i hela vårt avlånga land.

Läs mer

Special Olympics Sverige 

Special Olympics Sverige är en del av Svenska Parasportförbundet som erbjuder bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans till ett aktivt liv.

Läs mer

Hugos Stiftelse och Glädjeruset

Hugos Stiftelse samlar in pengar för att stötta föreningar och organisationer som arbetar för ett aktivt liv och bättre hälsa för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Läs mer

Emerging Cooking Solutions

Runt om i världen dör fler människor av rökig matlagning över öppen eld än av malaria, tuberkulos och aids tillsammans. Klimateffekten av träkol och ved för matlagning är lika stor som hela flygbranschen.

Läs mer

Judiska Församlingen i Malmö

Judiska Församlingen i Malmö är till för alla judar oavsett ålder, livsstil, bakgrund och grad av religiositet. Församlingen arbetar för att regionens judar ska ha tillgång till ett rikt utbud av judisk kultur, fester, evenemang, religiösa tjänster, kosher-mat och judisk utbildning.

Läs mer

Svenska kommittén mot antisemitism

Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, är en religiöst och politiskt obunden organisation som har till syfte att motverka och sprida kunskap om antisemitism och rasism.

Läs mer

Entreprenörskapsforum

Entreprenörskapsforum är en oberoende forskningsstiftelse som initierar, bedriver och kommunicerar policyrelevant forskning som skapar bättre förutsättningar för entreprenörskap, innovation, småföretagande, förnyelsekraft och tillväxt.

Läs mer

Offerdals SK

Familjen Olofsson har sina rötter och ett mångårigt engagemang i Jämtland. Här stödjer Danir bland annat Offerdals SK, som är bygdens klubb för hela bygdens folk. Skidklubben är egentligen en idrottsklubb med målsättningen att främja och bedriva en rad olika idrottsverksamheter och aktiviteter i hela Offerdals kommun.

Läs mer

Offerdals Spelmanslag

Offerdals Spelmanslag har sedan 1985 uppträtt med sin musik hela vägen från de jämtländska skogarna ända till USA, Ryssland och Sydafrika. Hemmavid, eller hemikring, blir det olika scenframträdanden runt om i Jämtland.

Läs mer

Robert F. Kennedy Human Rights

Robert F. Kennedy Human Rights är en organisation vars syfte är att hedra och minnas Robert F. Kennedys minne, hans arbete med att stå emot förtryck och ta hans kamp vidare för en rättvisare och fredligare värld.

Läs mer

UWC Dilijan College

UWC Dilijan College i Armenien är en del av UWC:s globala utbildningsorganisation vars syfte är att göra utbildning till en kraft som förenar människor, nationer och kulturer för fred och en socialt hållbar framtid.

Läs mer