DANIR ÅRSBOK

2022

Årets tema är stabilitet och handlingskraft, det som skapar framgång för våra bolag och trygghet för våra medarbetare.

Johan & Andreas har ordet

Ett år av enastående handlingskraft och hjältemod

Året har präglats av kriget i Ukraina och hur våra kollegor och vänner som jobbar där har drabbats. Samtidigt hör vi att de, som övriga bolag i koncernen, har gjort ett fantastiskt år. Det blir vi väldigt glada och imponerade över. Och imponerande är även hur väl alla våra innehav har utvecklats under året. Det är bra för bolagen men också mycket bra för medarbetarna.

Läs mer här

Johan Glennmo
Andreas Olofsson Tarantino

Johan & Andreas har ordet

Ett år av enastående handlingskraft och hjältemod

Året har präglats av kriget i Ukraina och hur våra kollegor och vänner som jobbar där har drabbats. Samtidigt hör vi att de, som övriga bolag i koncernen, har gjort ett fantastiskt år. Det blir vi väldigt glada och imponerade över. Och imponerande är även hur väl alla våra innehav har utvecklats under året. Det är bra för bolagen men också mycket bra för medarbetarna.

Johan Glennmo
Andreas Olofsson Tarantino

Inom koncernen har det skapats en rad olika insamlingsinitiativ som dragit in miljontals kronor till förmån för folket i Ukraina.

Johan Glennmo, Styrelseordförande

SIGMA SOFTWARE OCH KRIGET I UKRAINA

En noggrann plan, minutiösa förberedelser och sällan skådad handlingskraft

I gryningen den 24 februari 2022 händer det ofattbara. Ryssland invaderar sitt grannland Ukraina, hemlandet för Sigma Software och merparten av deras 1 900 medarbetare. Det initierade fruktansvärda lidande och den största flyktingvågen i Europa sedan andra världskriget.

Läs mer här

DANIRKONCERNENS UTVECKLING

Vårt bästa år så här långt

En organisk tillväxt om 27 % var den huvudsakliga förklaringen till att omsättningen ökade med närmare 3 miljarder SEK och antalet heltidsanställda ökade med 1 600 personer. Trots kostnader för att driva den organiska tillväxten ökade resultaten väsentligt. Trots krig hade vår ukrainska dotterkoncern en stark tillväxt.

Danirs kommersiella verksamhet i 25 länder

Omsättning, tillväxt och resultat

MSEK
2022
2021
Omsättning
12 600
9 720
Tillväxt i procent (varav organisk)
30 (27)
46 (22)
Rörelseresultat EBIT för konsultrörelsen*
1 080
762
Rörelseresultat EBIT för Danirkoncernen
830
646
Resultat efter skatt
670
571

*Konsultrörelsen utgörs av Sigma, Nexer, A-Society, PION och Aptio.

Omsättning
msek
2018
2019
2020
2021
2022
Antal anställda
11 600
+16%
2022
2021
2020
2019
2018
Årlig tillväxt
Totalt 2021 – 2022
Genomsnittligt
totalt 2017 – 2022
Genomsnittligt
organiskt 2017 – 2022

Siffror avseende 2022 utgör senast tillgängliga prognos, och kan komma att avvika något mot verkligt utfall. Detta gäller samtliga siffror för 2022 i denna årsbok. Nexer respektive Sigma redovisas proforma för perioden 2017-2020. Antalet anställda i denna årsbok avser fulltidsekvivalenter december månad. Vissa anställda framförallt i PION arbetar deltid, så Danirkoncernen har ca 15 000 personer anställda. Härutöver sysselsätter Danirkoncernen ca 2 600 underkonsulter.

NICLAS Lundin, danir

Siffror, bollkänsla och tryggt, effektivt baslinjespel

Vi är många som är kopplade till honom på något sätt men alla har inte haft nöjet att få träffa honom. Varken på eller utanför ”planen”. Så möt Niclas, vår VD sedan september 2021, och få en liten inblick i vad det är som driver honom och vem han är när han inte engagerar sig i eller stöttar någon av våra 150 olika innehav.

Läs mer här

Inom våra större dotterkoncerner ser vi en fortsatt utveckling och organisk tillväxt som är svårslagen.

Niclas Lundin, VD

Fler intervjuer

Henrique Carvalho, Sigma Connectivity

Henrique hittar du någonstans i Europa. Det kan vara var som helst mellan Sigma Connectivity i Lund, Bryssel och Portugal. Ständigt på gång med att lösa problem.

Per-Ola Malm, A Society

Rastlös och envis, älskar att jobba och brinner för att hjälpa andra att nå framgång. Så beskriver sig P-O Malm, VD på A Society. Och han är någon som uppskattar långa relationer. En av hans längsta och käraste började 1991. Han var på väg hem från Borgafjäll.

Annika Fernlund, Hub Park

Om man brinner för system i samverkan. Om man älskar att kombinera beprövade system, från olika sektorer, för att de ska kunna bli helt nya och bättre lösningar. Lite som när ett plus ett blir tre.

Jessica Grundström Ahldin, Star for Life

Det är med engagemang och energi som Jessica tar sig an världen och de uppdrag hon får. Det senaste är som generalsekreterare för Star for Life. En titel hon tycker är pampig men som hon inte riktigt känner igen sig i. Däremot känner hon väl igen sig i allt som Star for Life står för.

Therese Sjögran, FC Rosengård

Alla som känner eller någon gång träffat Therese Sjögran vet hur hon brinner för fotboll. Hur hon blir lugn av bakgrundssorlet från en fotbollsmatch, när hon gör annat hemma. Spelarkarriären började redan när hon var fem år och sen dess har det varit fotboll för hela slanten.

Niclas Lundin, Danir

Konstnärer ser bilder, musiker hittar ackorden och poeter kombinerar ord för att uttrycka sig. Niclas Lundin, CEO på Danir, ser möjligheter och lösningar där vi andra bara ser siffror. Om man kan ha absolut gehör när det kommer till ekonomi, ja då har han det.

VÅRA DOTTERKONCERNER

Med långsiktighet, entreprenörskap och siktet på framtiden fortsätter vi vår tillväxtsresa

Vårt entreprenörsdrivna och decentraliserade ledarskap har stor del i att den organiska tillväxten bland våra dotterkoncerner är så framgångsrik. Vi låter det lokala drivet och handlingskraften skapa framgången och det är det som gör oss stabila, trygga och starka. Både som koncern och som arbetsgivare.

Sigma

DOTTERKONCERN Sigma Group består av konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att göra det kombineras tekniskt kunnande, spetskompetens med en passion för att utveckla nya och bättre lösningar.

Nexer

DOTTERKONCERN Nexer är en global fullserviceleverantör inom digitalisering, tech och engineering med experter på strategi, teknik och kommunikation. I långa partnerskap bygger de framgång genom strategisk rådgivning och datadrivna analyser.

A Society

DOTTERKONCERN A Society förmedlar erfarna konsulter till komplexa uppdrag inom techbranschen. Konsulter som kan analysera och lösa de tuffaste problemen, hitta och genomföra lösningar som skapar framgång för kunden och bidrar positivt till världen runt omkring.

PION Group

DOTTERKONCERN Pion Group arbetar för att maximera människors och företags förmåga att prestera på högsta nivå genom kompetens, teknik och strategi. De är övertygade om att mänskliga resurser att fortsatt kommer att vara navet för tillväxt även i framtiden.

Aptio

DOTTERKONCERN Aptio Group har seniora konsulter som hjälper företag med allt som har med utförande, tolkning och rådgivning av regulatoriska och branschmässigt kravställda arbetsuppgifter och processer som kan krävas enligt lag eller branschkrav.

Thanda

DOTTERKONCERN Thanda består av företag inom turism, besök- och hotellnäring samt fastighetsutveckling, i Sydafrika, Tanzania och Malta. Kronjuvelen är Thanda Safari Game Reserve i Sydafrika, ett viltreservat med tillhörande 5-stjärnig lodge.

Våra övriga innehav

Handlingskraft, nytänkande och entreprenörskap när det är som bäst

Danir går mot ett rekordår och förutom våra större dotterkoncerner och deras bolag har våra övriga innehav också en stor del i det goda år vi nu lägger bakom oss. Gemensamt för alla, är deras handlingskraft, vilja att skapa nytt och driva bolaget framåt. Och som vi är vana vid visar de på handlingskraft och nytänkande.

ÖVRIGA INNEHAV

Hub Park

Hub Park är ett fastighetsbolag med fokus på att utveckla det traditionella parkeringshuset till multifunktionella och hållbara mobilitetshus i anslutning till boende- och verksamhetsfastigheter.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

NocNoc

NocNoc är en reklambyrå som med analys och strategi utvecklar, bygger och stärker sina kunders varumärke. De hittar kärnan, personligheten, det unika och kommunicerar det utåt.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Radinn

Radinn är innovatörerna som utvecklar och säljer förstklassiga eldrivna surfbrädor på en global marknad. Det gör de med en vision om att sprida surfdrömmen till alla, över hela världen.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

BrainLit

Dagsljus är centralt för vårt välmående och BrainLit utvecklar belysningslösningar för biocentriskt ljus. Lösningar som ger dagsljus inomhus och bidrar till bättre studie- och arbetsmiljö och hälsa.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Cindrigo

Cindrigo är ett clean energy-företag som arbetar med att hitta och utveckla förnybar energi och som fokuserar på att bygga en portfölj med ren baskraftproduktion som har hög kapacitet.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

InfoTech Scandinavia

InfoTech Scandinavia utvecklar, supportar, marknadsför och säljer det unika informationssystemet Advantum. Systemet är utvecklat i nära samarbete med ledande företag inom svensk industri.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Rexor

Rexor är ett innovativt och användarvänligt affärssystem som förenklar och effektiviserar hantering av tid, projekt och ekonomi för konsultföretag. Byggt på ny teknik och branschkunskap.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

United Influencers

United Influencers är en marknadsföringsbyrå, specialiserad på influencer marketing, som har influencers och kunder över hela världen och kontor i Norge, Sverige, Serbien, Schweiz och Italien.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Mikz Alliance

Mikz Alliance driver en internationell medlemsorganisation där mediahus och större mediaköpare får tillgång till den teknik som krävs för att på ett effektivt sätt bedriva influencer marketing.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

DanAds

DanAds är innovatören som nu är ledande inom self-service adtech, där de kopplar samman annonssäljare och annonsörer och underlättar deras arbete genom att erbjuda en helautomatiserad annonsplattform.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Norrsken22

Norrsken22 är en fond inriktad på företag med tekniska investeringar i Afrika. Deras mål är att utveckla och främja hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt över hela kontinenten.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Kaunis Iron

Kaunis Iron driver sedan 2018 järnmalmsgruvan i Pajala. Med hjälp av det starka lokala engagemanget som finns på orten och regionen är ambitionen att bygga en långsiktig och hållbar verksamhet.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Doxa

Doxa är ett investmentbolag som investerar i fastigheter och fastighetsbolag i Sverige. Bolaget ska genom aktivt värdeskapande och god riskspridning leverera en hög riskjusterad avkastning över tid.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

InterMatte

InterMatte är ett digitalt matematikläromedel för årskurs 6-9. Det entusiasmerar eleverna och ger med sina pedagogiska ledtrådar eleverna god hjälp och lärarna får mer tid där det verkligen behövs.

Läs mer

ÖVRIGA INNEHAV

Spintop Ventures

Spintop Ventures är ett riskkapitalbolag som i tidiga skeden investerar i teknikbaserade startups. Där är de med och stöttar entreprenörerna på deras resa mot att bygga framgångsrika företag.

Läs mer

Hub Park

Hub Park är ett fastighetsbolag med fokus på att utveckla det traditionella parkeringshuset till multifunktionella och hållbara mobilitetshus i anslutning till boende- och verksamhetsfastigheter.

Läs mer

NocNoc

NocNoc är en reklambyrå som med analys och strategi utvecklar, bygger och stärker sina kunders varumärke. De hittar kärnan, personligheten, det unika och kommunicerar det utåt.

Läs mer

Radinn

Radinn är innovatörerna som utvecklar och säljer förstklassiga eldrivna surfbrädor på en global marknad. Det gör de med en vision om att sprida surfdrömmen till alla, över hela världen.

Läs mer

BrainLit

Dagsljus är centralt för vårt välmående och BrainLit utvecklar belysningslösningar för biocentriskt ljus. Lösningar som ger dagsljus inomhus och bidrar till bättre studie- och arbetsmiljö och hälsa.

Läs mer

Cindrigo

Cindrigo är ett clean energy-företag som arbetar med att hitta och utveckla förnybar energi och som fokuserar på att bygga en portfölj med ren baskraftproduktion som har hög kapacitet.

Läs mer

InfoTech Scandinavia

InfoTech Scandinavia utvecklar, supportar, marknadsför och säljer det unika informationssystemet Advantum. Systemet är utvecklat i nära samarbete med ledande företag inom svensk industri.

Läs mer

Rexor

Rexor är ett innovativt och användarvänligt affärssystem som förenklar och effektiviserar hantering av tid, projekt och ekonomi för konsultföretag. Byggt på ny teknik och branschkunskap.

Läs mer

United Influencers

United Influencers är en marknadsföringsbyrå, specialiserad på influencer marketing, som har influencers och kunder över hela världen och kontor i Norge, Sverige, Serbien, Schweiz och Italien.

Läs mer

Mikz Alliance

Mikz Alliance driver en internationell medlemsorganisation där mediahus och större mediaköpare får tillgång till den teknik som krävs för att på ett effektivt sätt bedriva influencer marketing.

Läs mer

DanAds

DanAds är innovatören som nu är ledande inom self-service adtech, där de kopplar samman annonssäljare och annonsörer och underlättar deras arbete genom att erbjuda en helautomatiserad annonsplattform.

Läs mer

Norrsken22

Norrsken22 är en fond inriktad på företag med tekniska investeringar i Afrika. Deras mål är att utveckla och främja hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt över hela kontinenten.

Läs mer

Kaunis Iron

Kaunis Iron driver sedan 2018 järnmalmsgruvan i Pajala. Med hjälp av det starka lokala engagemanget som finns på orten och regionen är ambitionen att bygga en långsiktig och hållbar verksamhet.

Läs mer

Doxa

Doxa är ett investmentbolag som investerar i fastigheter och fastighetsbolag i Sverige. Bolaget ska genom aktivt värdeskapande och god riskspridning leverera en hög riskjusterad avkastning över tid.

Läs mer

InterMatte

InterMatte är ett digitalt matematikläromedel för årskurs 6-9. Det entusiasmerar eleverna och ger med sina pedagogiska ledtrådar eleverna god hjälp och lärarna får mer tid där det verkligen behövs.

Läs mer

Spintop Ventures

Spintop Ventures är ett riskkapitalbolag som i tidiga skeden investerar i teknikbaserade startups. Där är de med och stöttar entreprenörerna på deras resa mot att bygga framgångsrika företag.

Läs mer

Våra engagemang

Viljan att hjälpa till där vi kan och där det bäst behövs

Vi har många och långa engagemang utanför näringslivet. Engagemang där vi vill göra skillnad och hjälpa till. Och kan vi hjälpa till att rätta till en orättvisa eller en obalans som finns i vårt samhälle så ser vi till att göra det. Viljan att hjälpa till finns, oavsett om det är hemmavid eller på andra sidan jorden.

ENGAGEMANG

Star for Life 

Star for Lifes unika utbildningsprogram och coacher hjälper unga i södra Afrika att stärka sin självkänsla, satsa på sin utbildning, tro på sina drömmar och ta kontroll över sin framtid.

Läs mer

ENGAGEMANG

Star for Life Jerusalem

Star for Life Jerusalem ska med initiativ och program för utbildning, sysselsättning och utveckling av IT-färdigheter och IT-entreprenörskap, bidra till en förbättrad livssituation i östra Jerusalem.

Läs mer

ENGAGEMANG

Motivationslyftet 

Motivationslyftet är en del av Star for Lifes verksamhet i Sverige och de erbjuder träningsprogram inom självledarskap för elever i mellanstadiet, ända upp till gymnasiet. I skolor runt om i Sverige.

Läs mer

ENGAGEMANG

FC Rosengård

FC Rosengård har ett av Sveriges bästa och mest välmeriterade damfotbollslag. De hade ett historiskt framgångsrikt år 2022, då de vann Damallsvenskan och Svenska Cupen samt spelade i Champions League.

Läs mer

ENGAGEMANG

Uppstart Malmö

Uppstart Malmö grundades 2011 av Dan Olofsson och Luciano Astudillo och deras starka övertygelse om att entreprenörskap skapar jobb, som i sin tur minskar segregation och utanförskap.

Läs mer

ENGAGEMANG

Swedes for Ukraine 

Swedes for Ukraine är en digital plattform som utvecklades på rekordsnabbt för att kunna koppla ihop ukrainare, som kom till Sverige med behov av boende, med svenskar som hade boende att erbjuda.

Läs mer

ENGAGEMANG

Projekt Kaxås

Projekt Kaxås investerar i unga familjer som vill byta livsstil och flytta till en naturskön landsbygd. Projektet startades för att bryta den centralistiska trenden och rädda landsbygdsskolan i Kaxås.

Läs mer

ENGAGEMANG

Thanda Foundation Trust

Thanda Foundation Trust bidrar till de socioekonomiska, pedagogiska och utvecklingsmässiga behoven hos stamsamhällena som ligger i anslutning till Thanda Safari i Umkhanyekde-distriktet i Sydafrika.

Läs mer

ENGAGEMANG

Stiftelsen Expect a better tomorrow

Stiftelsen Expect a better tomorrow lanserar varje år ett initiativ som ska belysa ett problem, en orättvisa och bidra till en bättre morgondag. För någon, för några eller för alla.

Läs mer

ENGAGEMANG

Special Olympics Sverige 

Special Olympics Sverige erbjuder bredd- och motionsidrott och tävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans till ett aktivt liv.

Läs mer

ENGAGEMANG

Hugos Stiftelse & Glädjeruset

Med bland annat Glädjeruset samlar Hugos Stiftelse in pengar till föreningar och organisationer som arbetar för ett aktivt liv och bättre hälsa för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Läs mer

ENGAGEMANG

Emerging Cooking Solutions

Emerging Cooking Solutions har utvecklat en spis som använder biomassapellets istället för kol. Detta minskar den stora klimatpåverkan och antal dödsfall som matlagning över rökiga eldar orsakar.

Läs mer

ENGAGEMANG

Judiska Församlingen i Malmö

Judiska Församlingen i Malmö är till för judar oavsett ålder, livsstil och bakgrund. De arbetar för ett rikare utbud av judisk kultur, evenemang, religiösa tjänster, kosher-mat och judisk utbildning.

Läs mer

ENGAGEMANG

Svenska kommittén mot antisemitism

Svenska kommittén mot antisemitism är en religiöst och politiskt obunden organisation, vars syfte och fokus är att genom kunskap, information och opinionsbildning motverka antisemitism och rasism.

Läs mer

ENGAGEMANG

Entreprenörskapsforum

Entreprenörskapsforum är en oberoende forskningsstiftelse som initierar och bedriver och policyrelevant forskning kring entreprenörskap, innovation, småföretagande, förnyelsekraft och tillväxt.

Läs mer

ENGAGEMANG

Offerdals SK

Offerdals SK är hela bygdens klubb för hela bygdens folk. Skidklubben är egentligen en idrottsklubb med målsättningen att främja och bedriva idrottsverksamheter och aktiviteter i hela kommunen.

Läs mer

ENGAGEMANG

Offerdals Spelmanslag

Offerdals Spelmanslag har sedan 1985 uppträtt med sin musik över hela världen, från de jämtländska skogarna till USA, Ryssland och Sydafrika. Men oftast blir det scenframträdanden hemmavid i Jämtland.

Läs mer

ENGAGEMANG

RFK Human Rights

RFK Human Rights är en organisation vars syfte är att hedra Robert F. Kennedys minne, hans arbete med att stå emot förtryck och ta hans kamp vidare för en rättvisare, fredligare värld.

Läs mer

ENGAGEMANG

UWC Dilijan College

Dilijan College i Armenien är en del av UWCs organisation vars syfte är att göra utbildning till en kraft som förenar människor, nationer och kulturer för en fredlig och en socialt hållbar framtid.

Läs mer

Star for Life 

Star for Lifes unika utbildningsprogram och coacher hjälper unga i södra Afrika att stärka sin självkänsla, satsa på sin utbildning, tro på sina drömmar och ta kontroll över sin framtid.

Läs mer

Star for Life Jerusalem

Star for Life Jerusalem ska med initiativ och program för utbildning, sysselsättning och utveckling av IT-färdigheter och IT-entreprenörskap, bidra till en förbättrad livssituation i östra Jerusalem.

Läs mer

Motivationslyftet 

Motivationslyftet är en del av Star for Lifes verksamhet i Sverige och de erbjuder träningsprogram inom självledarskap för elever i mellanstadiet, ända upp till gymnasiet. I skolor runt om i Sverige.

Läs mer

FC Rosengård

FC Rosengård har ett av Sveriges bästa och mest välmeriterade damfotbollslag. De hade ett historiskt framgångsrikt år 2022, då de vann Damallsvenskan och Svenska Cupen samt spelade i Champions League.

Läs mer

Uppstart Malmö

Uppstart Malmö grundades 2011 av Dan Olofsson och Luciano Astudillo och deras starka övertygelse om att entreprenörskap skapar jobb, som i sin tur minskar segregation och utanförskap.

Läs mer

Swedes for Ukraine 

Swedes for Ukraine är en digital plattform som utvecklades på rekordsnabbt för att kunna koppla ihop ukrainare, som kom till Sverige med behov av boende, med svenskar som hade boende att erbjuda.

Läs mer

Utfallsfonden

Utfallsfonden stöttar organisationer vars lösningar levererar mätbara förbättringar inom områden som hälsa, välbefinnande, utanförskap, utbildning, arbetsmarknad, integration, bostad och trygghet.

Läs mer

Bitprop

Bitprop gör det möjligt för markägare att omvandla sina fastigheter till inkomstgenererande tillgångar. De är övertygade om att entreprenörskap bidrar med snabba och långsiktigt hållbara lösningar.

Läs mer

Projekt Kaxås

Projekt Kaxås investerar i unga familjer som vill byta livsstil och flytta till en naturskön landsbygd. Projektet startades för att bryta den centralistiska trenden och rädda landsbygdsskolan i Kaxås.

Läs mer

Thanda Foundation Trust

Thanda Foundation Trust bidrar till de socioekonomiska, pedagogiska och utvecklingsmässiga behoven hos stamsamhällena som ligger i anslutning till Thanda Safari i Umkhanyekde-distriktet i Sydafrika.

Läs mer

Stiftelsen Expect a better tomorrow

Stiftelsen Expect a better tomorrow lanserar varje år ett initiativ som ska belysa ett problem, en orättvisa och bidra till en bättre morgondag. För någon, för några eller för alla.

Läs mer

Special Olympics Sverige 

Special Olympics Sverige erbjuder bredd- och motionsidrott och tävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans till ett aktivt liv.

Läs mer

Hugos Stiftelse & Glädjeruset

Med bland annat Glädjeruset samlar Hugos Stiftelse in pengar till föreningar och organisationer som arbetar för ett aktivt liv och bättre hälsa för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Läs mer

Emerging Cooking Solutions

Emerging Cooking Solutions har utvecklat en spis som använder biomassapellets istället för kol. Detta minskar den stora klimatpåverkan och antal dödsfall som matlagning över rökiga eldar orsakar.

Läs mer

Judiska Församlingen i Malmö

Judiska Församlingen i Malmö är till för judar oavsett ålder, livsstil och bakgrund. De arbetar för ett rikare utbud av judisk kultur, evenemang, religiösa tjänster, kosher-mat och judisk utbildning.

Läs mer

Svenska kommittén mot antisemitism

Svenska kommittén mot antisemitism är en religiöst och politiskt obunden organisation, vars syfte och fokus är att genom kunskap, information och opinionsbildning motverka antisemitism och rasism.

Läs mer

Entreprenörskapsforum

Entreprenörskapsforum är en oberoende forskningsstiftelse som initierar och bedriver och policyrelevant forskning kring entreprenörskap, innovation, småföretagande, förnyelsekraft och tillväxt.

Läs mer

Offerdals SK

Offerdals SK är hela bygdens klubb för hela bygdens folk. Skidklubben är egentligen en idrottsklubb med målsättningen att främja och bedriva idrottsverksamheter och aktiviteter i hela kommunen.

Läs mer

Offerdals Spelmanslag

Offerdals Spelmanslag har sedan 1985 uppträtt med sin musik över hela världen, från de jämtländska skogarna till USA, Ryssland och Sydafrika. Men oftast blir det scenframträdanden hemmavid i Jämtland.

Läs mer

RFK Human Rights

RFK Human Rights är en organisation vars syfte är att hedra Robert F. Kennedys minne, hans arbete med att stå emot förtryck och ta hans kamp vidare för en rättvisare, fredligare värld.

Läs mer

UWC Dilijan College

Dilijan College i Armenien är en del av UWCs organisation vars syfte är att göra utbildning till en kraft som förenar människor, nationer och kulturer för en fredlig och en socialt hållbar framtid.

Läs mer