Cinis Fertilizer rekryterar 30 personer till sin Örnsköldsviksanläggning

Pressmeddelande

Cinis Fertilizer rekryterar 30 personer till sin Örnsköldsviksanläggning

2023-10-11 PION

PION Groups Uniflex och Poolia kontrakterade för rekryteringarna.

Det svenska greentech-bolaget Cinis Fertilizer planerar att starta sin första produktionsanläggning i början av 2024. Anläggningen i Örnsköldsvik ska producera miljövänligt gödningsmedel från restprodukter från bland annat batteritillverkning och pappers- och massaindustrier.

Henrik Andersson är CFO för Cinis Fertilizer:

”Vi är nu inne i slutfasen av byggnationen med huvuddelen av produktionsutrustning och lagerbyggnad. Vi har sedan tidigare långsiktiga avtal om försäljning och inköp av insatsvaror på plats. Den sista pusselbiten är kollegorna som ska driva processen i anläggningarna. Vi har redan fått över 150 spontanansökningar genom vår webbplats, men för att säkra upp bemanningen har vi gett Uniflex och Poolia ett uppdrag att rekrytera ett antal personer, varav flera specialister till vår första anläggning i Köpmanholmen, utanför Örnsköldsvik, för att starta och driva verksamheten enligt plan.”

Claes Gellstrup är VD för Poolia:

”Norrland är idag den hetaste regionen i Sverige och har ett enormt behov av arbetskraft i och med alla etableringar inom bland annat gruv- och batterisektorerna. Cinis Fertilizer är ett av dessa unga bolag, med en unik affärsidé och oerhört professionell ledning som det ska bli ett nöje att samarbeta med. Poolia har kontor i bland annat Luleå, Sundsvall och Umeå och har genom vårt systerbolag Uniflex närvaro också i Kiruna, Skellefteå, Sollefteå och Örnsköldsvik.”

Bildtext: Claes Gellstrup, VD Poolia

Dokument

Release (wkr0006.pdf)