Dagens Industri uppmärksammar våra Advantum-kunder NorthX och BioArctic

Nyhet

Dagens Industri uppmärksammar våra Advantum-kunder NorthX och BioArctic

2023-01-24 Advantum/InfoTech

I sin bilaga kring Life Science uppmärksammar Dagens Industri två Advantum-kunder som har ordentlig vind i seglen, NorthX Biologics och BioArctic.

NorthX Biologics erbjuder bolag från hela världen att processutveckla sina produkter i sin anläggning i Matfors. Uppdraget från Vinnova är att utveckla en innovationshubb för utveckling av både nya vaccin och avancerade läkemedel i Sverige, och arbetet är i full gång redan innan invigningen. Den stora anläggningen är GMP-certifierad och sedan flera år tillbaka använder bolaget Advantum Life Science Suite för att hantera sin regulatoriska dokumentation.

BioArctic har efter två decenniers forskning fått ett genombrott inom Alzheimer-området. Bolaget har tagit fram världens första alzheimer-läkemedel, Leqembi, som påverkar sjukdomsprocessen och det väntas snart nå marknaden. Läkemedlet har fått ett accelererat godkännande av FDA och kommer att finnas tillgängligt på den amerikanska marknaden inom kort. Därefter väntar fler marknader. BioArctic använder Advantum Life Science Suite för hantering av regulatorisk dokumentation.

Läs mer om Advantum Life Science Suite här: Life Science Suite – Advantum

Vill du läsa artiklarna i DI finns länkarna här:

Amerikanska jättar lockas till Medelpad (di.se)

”Vi ska bli Sveriges ledande läkemedelsbolag” (di.se)