Sigma Technology och GO Nordic går samman för att hjälpa Karlskronas företag med kompetensförsörjning- och bevaring

Pressmeddelande

Sigma Technology och GO Nordic går samman för att hjälpa Karlskronas företag med kompetensförsörjning- och bevaring

2024-01-16 Sigma

Sigma Technology och Go Nordic lanserar konceptet GO Connect – ett privat, lokalt initiativ med ambitionen att vara pådrivare i arbetet med Karlskronas största utmaning och möjlighet de närmsta åren; kompetensförsörjning och inflyttning.

Sigma Technology, en ledande leverantör av teknikkonsult- och IT-lösningar i Sverige, är glada över att meddela sitt samarbete med Go Nordic.

Malin Andersson, enhetschef på Sigma Technology säger:

Vi är väldigt stolta över att inleda detta samarbete med Go Nordic. GO Connect är ett unikt och värdefullt initiativ som ska hjälpa oss att attrahera och behålla de bästa talangerna i Karlskrona. Vi har lång erfarenhet av att rekrytera personer från hela världen men har stött på utmaningen att få dem att trivas och stanna kvar i Karlskrona. Vi är därför också mycket glada över att vara den första kunden som använder GO Connects produkter och tjänster. Detta kommer hjälpa oss skapa ett proffsigt välkomnande.

GO Connect innehåller en rad företagstjänster samlad i en plattform. Här finns en dashboard för dokument, produkter och tjänster, t ex beställning av arbetstillstånd, pick-up service och introduktioner till olika nätverk och myndigheter.

För talangerna erbjuder GO Connect personlig service och värdskap genom hela anställningsresan. Bland tjänsterna finns Contact Center för nyfikna frågor, hämtning och välkomnande samt smidig vägledning i den byråkratiska djungeln.

Plattformen innehåller även den sociala delen GO Social, där företagens anställda kan hitta likasinnade och på ett smidigt sätt inkluderas i sin nya hemstad. Kalender, blogg och nyhetsbrev är features som ska engagera och inspirera nya och gamla anställda.


Terje Viblom Pedersen
, VD för Go Nordic kommenterar:

– Sigma Technology har varit helt centrala i processen inför och under utvecklingen av plattformen Go Connect. Jag är oerhört glad över att företaget har beslutat att bli vår första kund. Det är en viktig bekräftelse på våra ansträngningar att vara drivande med att hjälpa företag att locka, välkomna samt behålla anställda i Karlskrona.


GO Nordics ambition är att även bistå andra städer som står inför samma utmaningar.


För mer information, kontakta:

Malin Andersson, enhetschef på Sigma Technology, malin.andersson@sigmatechnology.com

Om Sigma Technology Group

Sigma Technology Group, del av Sigma Group, är ett privatägt globalt teknikkonsultföretag med verksamhet i Sverige, Ungern, Kina, Norge, Tyskland och Ukraina och som levererar internationellt till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group erbjuder den allra senaste kunskapen inom mjukvaruutveckling, produktinformation, design och utveckling av inbyggda system, digitala lösningar, och IT-infrastruktur med expertkonsulter, offshore-leveranser och utvecklingsteam.

För en fullständig beskrivning, besök sigmatechnology.com.

Sigma ägs as Danir AB och har ca 5,000 anställda och ett nätverk av partners i 13 länder.