Jeanette Rumenius blir ny VD och koncernchef på A Society – driver positiv samhällsutveckling genom teknisk innovation

Pressmeddelande

Jeanette Rumenius blir ny VD och koncernchef på A Society – driver positiv samhällsutveckling genom teknisk innovation

2023-05-09 Danir

Jeanette Rumenius tillträder som VD för A Society – nya tidens techkonsultbolag som med flexibla team och nätverk av specialister förser kunder som Saab, Handelsbanken och Scania med innovativa premiumlösningar. A Society omsätter idag cirka 2 miljarder kronor och finns i Europa, USA, Kanada och Indien.

Jeanette har under senaste åren haft rollen som vice VD i koncernen, samt lett den nordiska verksamheten. Under sina 7 år i bolaget har Jeanette visat tydliga resultat på både omsättning och marginal samt framgångsrikt drivit kunddialoger och uppbyggande av bolagets breda nätverk av techsperts.

Tidigare koncernchef Per-Ola Malm kommer nu att axla en övergripande roll med ansvar för den fortsatta Defence-satsningen för flera bolag inom Danirkoncernen såsom Pion Group, Nexer och A Society. Per-Ola fortsätter också i bolaget som rådgivare och strategiskt stöd.

– Vi har haft en fantastiskt rolig och framgångsrik period tillsammans och det är nu perfekt timing att lämna över VD-rollen för nästa steg i bolagets utveckling. Jeanette är en kompetent ledare med en stark vision om hur vi kan kombinera den kultur som gör A Society unikt med de krav på effektiva arbetssätt och system som krävs för att bli ett tillväxtföretag, säger Per-Ola.

Jeanette Rumenius har lång erfarenhet från Sigma och dessförinnan från eWork Group och SEB. Hon har tidigare varit VD för Sigma Society som, tillsammans med Assistera, för 5 år sedan bildade A Society. Jeanette har magisterexamen i ekonomi samt data- och systemvetenskap från Stockholms universitet. Hon har ett starkt fokus på både teknik och affär, samt är en tydlig ambassadör för A Societys värderingar och kultur. Detta gör henne väl lämpad att ta sig an kommande tillväxtperiod i företagets utveckling.

Jag ser fram emot att tillsammans med våra kunder driva en positiv samhällsförbättring genom teknisk innovation. Våra kunder är med och leder utvecklingen inom AI, IoT, 6G, hållbar teknik, autonoma system och många andra tekniker med enormt mycket potential till samhällsförbättring. Jag är övertygad om att A Society är rätt partner för alla som vill ha den skarpaste kompetensen, flexibla team och service på högsta nivå, säger Jeanette.

De senaste två åren har varit framgångsrika för A Society. Bolaget har fördubblat lönsamheten, positionerat sig som ett techbolag i konsultmarknadens premiumsegment samt byggt en solid grund för framtida tillväxt i såväl Europa som i USA.

Den här rockaden är briljant då vi nu kan ta del av Per-Olas starka kunnande inom Defence på alla bolag i koncernen samtidigt som vi säkrat A Societys tillväxtresa. En tydlig win-win och ett föredömligt exempel på en strategisk successionsplan så som den borde fungera i alla bolag, säger Martin Hansson, styrelseordförande A Society.


För mer information, vänligen kontakta:
Jeanette Rumenius, VD
jeanette.rumenius@asociety.se

+46 702 89 96 27

Cajsa Thorsson, Presskontakt, Hipe Agency
cajsa.thorsson@hipeagency.se
+46 70 515 21 6


Om A Society

A Society är den nya tidens konsultbolag som matchar de skickligaste konsulterna inom IT och tech med de mest attraktiva uppdragsgivarna. A Society arbetar med kompetensförsörjning av konsulter världen över. Vi har ett globalt konsultnätverk som är byggt på långsiktiga relationer med egen-, småföretagare och partnerbolag.