PION Group växer genom att förvärva HR-Tech bolaget Whippy

Nyhet

PION Group växer genom att förvärva HR-Tech bolaget Whippy

2023-01-18 Danir

PION Group tar ytterligare ett steg i sin tillväxtresa och stärker sin
HR-Tech affär med Whippys-SaaS lösning för on- och offboarding.

Jan Bengtsson, Koncernchef PION Group, kommenterar;
”Genom vårt inträde i Whippy får vi tillgång till Whippys on- och offboardingkompetens samt deras SaaS-lösning för on- och offboarding. Whippys digitala lösning ger tydliga och mätbara resultat för chefer och medarbetare där 50% av medarbetare som genomgått Whippys process levererar över chefens förväntningar första kvartalet. Genom förvärvet tar vi ytterligare steg närmare vår vision, A world where people matter – powered by tech, där vi stärker upp vårt erbjudande inom HR-Tech. Våra kunder efterfrågar idag i stor utsträckning stöd i de processer som Whippy erbjuder. Tillsammans kommer vi få ett mycket starkt kunderbjudande”.

Whippy etablerades 2019 och har en stark marknadsposition inom digital on- och offboarding med kunder inom såväl privat som offentlig sektor. Bolaget har, förutom gedigen erfarenhet av att skräddarsy chefs- och medarbetarprocesser under den första och sista kritiska tiden i en anställning, specialiserat sig på att mäta och utvärdera processerna.

Whippy förväntas 2023 omsätta närmare 6 MSEK med en EBIT på drygt 1 MSEK.

PION Group förvärvar genom en nyemission 40% av aktierna i Whippy. Tillträde sker 17 januari 2023 och PION Group tillför i nyemissionen 4 MSEK till Whippy. PION Group får samtidigt en option på att 2025 förvärva ytterligare 40% av aktierna i Whippy AB.

Säljare är Whippys grundare Paulin Larsen Berglöf och Emma Lindgren. Duon kommer att fortsätta driva och vara operativa i bolaget under sitt nuvarande varumärke. – ”Vi är stolta över att få ingå i PION Group och med deras starka varumärken kommer vi bli ännu mer framgångsrika. Det kändes tidigt att vi passade ihop utifrån ett kulturellt perspektiv, men också utifrån våra ambitiösa mål. Whippy blir ett komplement till PION Groups affär som gör det möjligt att addera värde i ännu fler steg i medarbetarcykeln, säger Paulin Larsen Berglöf”.

Denna information är sådan information som PION Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 17 januari, 2023, kl. 08.00 (CET).

För ytterligare information kontakta:

Lars Kry, Styrelseordförande PION Group AB, lars.kry@nexergroup.com ,
073-343 43 00

Jan Bengtsson, Koncernchef PION Group AB, jan.bengtsson@piongroup.se ,
073-600 68 10

Emma Lindgren, Delägare Whippy AB, emma@whippy.se , +46 727 17 77 40


Om Whippy AB

HR-branschens ledande aktör av datadriven on- och offboarding. Whippys onboardingprocess som lutar sig mot internationell forskning och grundarnas närmare 25 års gemensamma erfarenhet av organisationsutveckling och internkommunikation. Det digitala innehållet i processen anpassas efter varje kunds behov och mål för att skapa helt skräddarsydda upplevelser för ny medarbetare.

Läs gärna mer här www.whippy.se

Om PION Group AB

PION Group är en företagsgrupp som arbetar för att maximera människors och företags förmåga att prestera på högsta nivå genom kompetens, teknik och strategi. Vi är övertygade om att mänskliga resurser kommer att fortsätta att vara navet för tillväxt även i framtiden. Vi är lika övertygade om att ny teknik kommer att förbättra och accelerera människors förmågor i en rasande takt. Det är därför vi kombinerar Human Resources med Tech Resources.

Namnet PION kommer från ordet pionjär som betyder föregångare, entreprenörer och nybyggare. PION Group finns i Sverige, Norge och Finland och representerar företag som arbetar med Consulting inom bland annat IT, Tech och Strategy samt Interim Management, Executive Search, HR-Tech och även rekrytering och bemanning.

PION Groups verksamhet bedrivs under varumärkena QRIOS, Workspace Recruit, Poolia, Dreamwork, Roi Rekrytering, Lisberg Executive Search, Uniflex och Student Node. Koncernens moderbolag PION Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm, Small Cap. Läs gärna mer här www.piongroup.se