Sigma Technology Group utvecklar Partner Network med konceptet ”Work on Your Own Terms”

Pressmeddelande

Sigma Technology Group utvecklar Partner Network med konceptet ”Work on Your Own Terms”

2022-05-23 Sigma

Sigma Technology Partner Network lanserar det nya konceptet ”Work on Your Terms” som ger alla samarbetspartners flexibilitet och exklusiv tillgång till kort- och långtidsuppdrag, events och aktiviteter. Nätverket har idag över 400 aktiva medlemmar och 2 000 följare i Sverige och utomlands.

Sigma Technology lanserade Partner Network som en mötespunkt för innovatörer och skapare i början av 2017. I år utökar företaget antalet aktiva partners vilket lockar både ledare och experter inom teknikområdet till att arbeta med specialister inom produktutveckling och digitalisering på vår FoU-avdelning, samt på plats hos våra kunder. Ett stort fokus ligger på att samarbeta med experter inom elektrifiering, funktionssäkerhet och cybersäkerhet.

Martin Karlsson, VP på Sigma Technology Embedded Solutions, är chef för Partner Network och driver och utvecklar nätverket tillsammans med Sofia Petersson, chef för People & Culture och Partner Manager på Sigma Technology Embedded Solutions.

Den nya verkligheten som etablerades efter utbrottet av COVID-19 visade hur behov och krav kring arbete förändrades. Flexibla arbetsförhållanden, spännande uppdrag och tillgång till kunskapsbasen blev avgörande. Sigma Technology anpassade sig snabbt efter situationen, och i slutet av 2020 kom vi tillsammans ut starkare än någonsin innan. Vi gick från att hålla intervjuer och företagsmöten lokalt, till att förlägga hela rekryterings- och säljprocessen online. Den nya situationen möjliggjorde att vi kunde rekrytera kandidater och partners från hela Sverige och utomlands, och därmed skapa nya innovativa lösningar för våra kunder.

säger Martin.

Partner Network har växt betydligt och stödjer nu varierande industrier inom t.ex. IT, FinTech, fordonsindustrin, konsumentbranschen, detaljhandel, försvar, tillverkning, medicinteknik och produktinformation. Nätverket erbjuder flexibla företagsmodeller för att kunna matcha kundernas behov och krav. Dessa behov och krav kan t.ex. vara in-house-projekt på de egna FoU-avdelningarna eller dedikerade teamleveranser tillsammans med djupgående expertis inom bl.a. elektrifiering, funktionssäkerhet och cybersäkerhet. Ett nytt koncept av ”Work on Your Own Terms” hjälper till att matcha partners med deras drömuppdrag utan att kompromissa med behov och förväntningar.

Sofia kommenterar:

“Work on Your Own Terms” är utvecklat för att kunna ge våra partners flexibla förhållanden. Vi ger dem möjligheten att välja hur många timmar de kan lägga på ett projekt och att kunna arbeta var som helst; från våra arbetsplatser, på våran egen FoU-avdelning, ute på ett kundkontor eller hemma på sitt eget kontor. Vi vill växa tillsammans med våra partners, och därför att det avgörande att kunna förstå deras personlighet, värderingar och drömmar. Vi målsätter därför detta tillsammans under intervjun och skapar en plan som innehåller intressanta kompetensområden, roller, kunder etc. Planen blir den centrala delen av partnerskapet. Så, det spelar ingen roll om du är ny som partner eller har varit med oss ett tag. Vi finns alltid här för att lyssna och tillhandahålla verktygen för just din framgång. Tillsammans med oss får du inte en ledare, utan en coach. Lite som en partner för livet – vi gör detta tillsammans. Snart kommer vi bjuda in alla våra partners till intressanta events, webinarier och företagsgrupper inom nätverket. Håll utkik!

Mats Nilsson, frilansare på Paeonia, och en aktiv samarbetspartner sedan 2011 inom kraftelektronik, delar med sig av sin feedback:

– Som senior ingenjör och expert inom kraftelektronik, uppskattar jag att arbeta med de systemdelarna jag tycker allra mest om. Sigma Technology gör just det möjligt! Idag arbetar jag deltid på Sigma Technologys FoU-avdelning och skapar ny teknologi inom elektrifiering.

Samira Sabic, frilansare på Posko Consulting, och en aktiv samarbetspartner inom IT och projektledning, instämmer och tillägger:

– Sigma och jag har följt varandra, i olika former, i 15 år. Redan tidigt under vår gemensamma resa utvecklade Sigma bra kännedom om min kompetens, personliga profil och mina drivkrafter, vilket har varit en viktig framgångsfaktor i att matcha min profil och ambition mot kundens behov.Det har gett mig möjligheten att arbeta inom många spännande områden och med komplexa uppdrag som jag stortrivts med.

Idag arbetar jag i ett sådant uppdrag: utvecklande, utmanande och intressant, med stora krav på affärskunskap och teknisk förståelse för kundens verksamhet. Jag stortrivs, inte minst för att min kompetens har kommit rätt i relationen till kundens förväntningar och behov. En mycket bra matchning helt enkelt.

Jag är säker på att Sigmas planer med partnernätverket kommer att öppna upp för nya möjligheter och samarbeten.

Anders Båtsman och Roland Albrecht, två av delägarna på partnerföretaget Log House AB, instämmer och berättar om deras resa:

– Vi startade företaget på höjden av osäkerhet och Sigma Technology blev en fantastisk partner för att sparka igång vår resa. Företaget guidade oss till nya kunder och möjligheter. För oss är personlig kommunikation väldigt viktigt och det har Sigma Technology erbjudit till den grad att våra anställda nu kan ha kontroll över sina egna öden. Det innebär transparent kommunikation, utan några mellanhänder, för att matcha uppdrag väldigt snabbt. För Log House AB, som är en liten fisk i en stor damm, är hastigheten och flexibiliteten mycket värdefull. 

Upptäck mer om Partner Network på sigmatechnology.com/partner-network


För mer information, kontakta

Nataly Lamkén, Chief Communication Officer på Sigma Technology Group, nataly.lamken@sigmatechnology.se

Martin Karlsson, Vice President på Sigma Technology Embedded Solutions, martin.karlsson@sigmatechnology.se

Sofia Petersson, Chef för People & Culture and Partner Manager på Sigma Technology Embedded Solutions, sofia.petersson@sigmatechnology.se

Om Sigma Technology

Sigma Technology Group, del av Sigma Group, är ett privatägt globalt teknikkonsultföretag med verksamhet i Sverige, Ungern, Kina, Norge och Ukraina samt levererar internationellt till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group erbjuder den allra senaste kunskapen inom mjukvaruutveckling, produktinformation, design och utveckling av inbyggda system, utveckling och administration av IT-infrastruktur samt digitala lösningar med expertkonsulter, offshore-leveranser och utvecklingsteam.

För en fullständig beskrivning, besök sigmatechnology.com.

Sigma ägs av Danir AB och har mer än 4600 anställda och ett nätverk av partners i elva länder.