Sigma Technology växer ytterligare i Skåne för att möta ett ökat behov av digitala tjänster

Pressmeddelande

Sigma Technology växer ytterligare i Skåne för att möta ett ökat behov av digitala tjänster

2022-03-10 Sigma

Sigma Technology Software Solutions, ett nyetablerat bolag inom Sigma Technology Group, stärker sin närvaro i Skåne och välkomnar Frank Camara som ny enhetschef i Lund. Frank kommer att leta efter nya IT-medarbetare för att stötta företagets både nya och befintliga kunder inom förstklassiga mjukvaruutveckling, cybersäkerhet och digitaliseringstjänster.

Skåne är en av Sigma Technology Groups strategiska tillväxtregioner. Fyra bolag möter upp mot det stora behovet av intelligenta IT- och produktinformationstjänster, inklusive digital transformation, molntjänster osv. Under 2021 startade ett av regionens bolag, Sigma Technology Software Solutions, sin verksamhet i Lund, Malmö och Helsingborg. Företaget erbjuder digitalisering och mjukvaruutveckling för kunder inom flera industrier, allt ifrån bilindustrin, bankverksamhet, tillverkning och konsumtionsvaror till den offentliga sektorn och utbildning.

Toni Risteski, VD på Sigma Technology Software Solutions, säger:

– Skåne sticker ut tack vare sitt rikliga, innovativa klimat, högutbildade invånare, låga driftskostnader, närhet till infrastruktur i Tyskland och Danmark och etablerade storföretag inom de största industrierna. Därför börjar väletablerade företag och startup-företag i regionen att upprätta sina utvecklingscenter här på grund av närheten till kompetent expertis och forskningsinstitut som Lunds Tekniska Högskola, Fakulteten för teknik och samhälle vid Malmö Universitet, Blekinge Tekniska Högskola och andra.

Och han fortsätter:

– Vi är glada att få välkomna Frank till Sigma Technology Software Solutions. Eftersom vi har jobbat tillsammans tidigare så vet jag vilken fantastisk förmåga han har. Jag ser fram emot att se hur vi kan fortsätta växa och utvecklas som företag tillsammans med Frank och resten av vår ledningsgrupp.

Frank Camara har en teknisk bakgrund som utvecklare och har arbetat som konsult i många år. Hans sociala sida och nyfikenhet på människor fick honom att ta sig an mer och mer ledande tjänster, senast på ett företag där han arbetade som sektionschef med ansvar för mellan 30-40 konsulter och som leveranschef för en av affärsenhetens största kunder.

– Mitt mål är att rekrytera nya, kompetenta kollegor till enheten och öka våra partnerskap och kundportfölj. Först och främst borde vi fokusera på att utveckla vår kompetens inom mjukvaruutveckling, och bygga en stabil enhet,

säger Frank och fortsätter:

– Jag valde Sigma Technology eftersom vi har liknande värderingar. Jag ser det som en självklarhet att vara del av den digitala utvecklingen, där vi kommer att vara ledande inom teknikkonsulttjänster med ett starkt fokus på människan. Med min tekniska bakgrund och erfarenhet som konsult hoppas jag att kunna bidra till detta.

För mer information, kontakta

Nataly Lamkén, Chief Communication Officer på Sigma Technology Group, nataly.lamken@sigmatechnology.se

Toni Risteski, VD på Sigma Technology Software Solutions, toni.risteski@sigmatechnology.se

Frank Camara, enhetschef på Sigma Technology Software Solutions, frank.camara@sigmatechnology.se


Om Sigma Technology

Sigma Technology Group, del av Sigma Group, är ett privatägt globalt teknikkonsultföretag med verksamhet i Sverige, Ungern, Kina, Norge och Ukraina samt levererar internationellt till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group erbjuder den allra senaste kunskapen inom mjukvaruutveckling, produktinformation, design och utveckling av inbyggda system, utveckling och administration av IT-infrastruktur samt digitala lösningar med expertkonsulter, offshore-leveranser och utvecklingsteam.

För en fullständig beskrivning, besök sigmatechnology.se.

Sigma ägs av Danir AB och har mer än 4600 anställda och ett nätverk av partners i elva länder.