Dan Olofssons kommentar beträffande Stefan Löfvens flygresa från Nelson Mandelas begravning

Pressmeddelande

Dan Olofssons kommentar beträffande Stefan Löfvens flygresa från Nelson Mandelas begravning

2018-05-23 Danir

Stefan Löfvens resa till Qunu där Nelson Mandelas begravning hölls blev bestämt sent, varför ingen återresa mellan East London och Johannesburg var ordnad. Genom att jag hade plats i mitt flygplan, var det naturligt utifrån normal hövlighet att erbjuda plats till Johannesburg dit vi ändå skulle flyga.

Vi var bara en handfull svenskar på plats på denna begravning och givetvis skapar detta en känsla av samhörighet där man gärna hjälps åt. I det här fallet med en transport. Till saken hör också att det är jag som privatperson som tar alla kostnader för planet med privata skattade medel.

Stefan Löfvens assistent tog upp med mig att de önskade att jag fakturerade deras resa motsvarande reguljärpris. En sådan resa kostar mellan 700 och 2500 kronor. Genom att jag inte hade några extra kostnader för de tre tomma flygstolarna som nu kom att nyttjas, kan det mycket väl vara så att jag inte lagt någon tid på att sedan ombesörja fakturering. Det har helt enkelt fallit i glömska och detta är i så fall mitt ansvar.

Generellt är annars min hållning att vi medborgare privat ska kunna erbjuda plats när sådan finns i en bil eller flygplan för en hemresa från en begravning, utan att detta ska behöva ses som ett problem.

Dan Olofsson